Donatoarele de la Sabyc ascunse de pacientele VIP, din cauza etniei

Miercuri, 12 August 2009, ora 20:32
1254 citiri
Donatoarele de la Sabyc ascunse de pacientele VIP, din cauza etniei

Fiul patronului clinicii Sabyc, Yair Miron, a dispus ca donatoarele sa nu mai astepte in holul receptiei, avand in vedere etnia lor, pentru a nu fi vazute de pacientele sale VIP, care veneau la tratamente de infrumusetare, motiveaza Tribunalul Bucuresti decizia de a-l mentine in arest pe Miron.

Instanta arata, in motivarea deciziei din 11 august, ca, desi Yair Miron a sustinut ca nu s-a implicat in administrarea clinicii Sabyc, declaratia acestuia este contrazisa de cea a unui martor, Mihai Tanasa.

Potrivit martorului, Miron i-ar fi atras atentia ca "fetele (donatoarele) care veneau la tratament sa nu mai astepte in holul receptiei, pentru a nu fi vazute de pacientii VIP care veneau la cabinetul sau, intrucat atitudinea donatoarelor si semnalmentele lor vadeau etnia de care apartineau, care intra in contradictie fatisa cu pacientele de o buna conditie ale medicului Yair".

De asemenea, la dosar exista o interceptare a unei convorbiri cu secretara Cecilia Borzea, si ea arestata in cauza, din care reiese ca medicul Yair Miron avea cunostinte despre donatoare, depre problemele medicale aparute la unele dintre paciente dar si ca avea responsabilitati de ordin administrativ in clinica Sabyc.

Instanta retine, potrivit motivarii, ca fiul patronului Sabyc este un tanar cu studii superioare, fara antecedente penale, dar arata ca aceste caracteristici nu pot combate gradul ridicat de pericol social al faptelor de care este acuzat, avand in vedere ca Yair Miron este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat si prelevare de celule umane pentru transplant.

"Durata arestarii preventive nu este disproportionata in raport de importanta si complexitatea cauzei, precum si de gravitatea faptelor imputate", se arata in motivare.

Yair Miron, fiul patronului clinicii Sabyc, implicata in traficul cu ovule, a declarat pe 11 august, la Tribunalul Bucuresti, unde a cerut eliberarea conditionata sub control judiciar, ca se ocupa doar de tratamente cosmetice la clinica si ca nu avea treaba cu pacientii de la ginecologie.

Yair Miron a spus in fata instantei ca este specializat in chirurgia plastica, drept pentru care se ocupa de "tratamente cosmetice, de infrumusetare" si ca nu s-a implicat in procedura fertilizarii "in vitro".

Miron a mai spus ca firma Sabyc apare pe numele sau, dar doar in acte, data fiind dorinta tatalui sau, dar ca niciodata nu s-a implicat in organizarea activitatii la clinica.

Tribunalul Bucuresti a respins, in consecinta, ca neintemeiata, cererea de eliberare sub control judiciar, dar decizia poate fi atacata cu recurs.

Citește și:
Nicolae Ciucă, despre fondurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice: „Putem să ridicăm suma până la 3 miliarde de lei”
Nicolae Ciucă, despre fondurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice: „Putem să ridicăm suma până la 3 miliarde de lei”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 31 ianuarie, în deschiderea şedinţei de Guvern, despre instalarea de panouri fotovoltaice, că există fondurile necesare şi pot să ridice până la...
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...