Dosarul fraudei la concursul pentru procurori, solutionat intr-o luna

Marti, 26 Februarie 2008, ora 17:08
1120 citiri
Dosarul fraudei la concursul pentru procurori, solutionat intr-o luna

Dosarul fraudei la concursul pentru functii in Parchete se va da o solutie in aproximativ o luna, conform procurorului-sef al DNA, Daniel Morar. Astfel, procurorii de caz vor incepe, cel mai probabil de saptamana viitoare, prezentarea materialului de urmarire penala in aceasta cauza.

Patru procurori, un judecator si un notar sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie in legatura cu concursul pentru ocuparea unor functii de conducere din Parchete, desfasurat in luna noiembrie, a anuntat DNA pe 5 decembrie 2007.

Procurorul care a castigat concursul pentru functia de sef al Parchetului Capitalei, Sterian Guli (n.red. prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni), este cercetat pentru instigare la infractiunea de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Dumitru Gheorghe, procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta. Gheorghe Cerbeanu, judecator la Tribunalul Valcea, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la cumparare de influenta. Gheorghe Bucur, notar in Bucuresti, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si fost membru al CSM, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la cumparare de influenta.

Georgeta Gabriela Ghita, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si presedinta a Comisiei de examinare a participantilor la concursul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, este cercetata pentru savarsirea infractiunii de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si membru supleant al aceleiasi Comisii de examinare, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Averea lui Trump: Cum va plăti cauțiunea de 454 de milioane de dolari în procesul de la New York
Averea lui Trump: Cum va plăti cauțiunea de 454 de milioane de dolari în procesul de la New York
Donald Trump, fostul președinte al SUA se confruntă cu un termen-limită, luni, 25 martie, pentru a depune o cauţiune care să acopere o sentinţă civilă de 454 de milioane de dolari...
#procurri, #concurs, #frauda, #dosar, #solutionare , #frauda