Dosarul "Mafia carnii": Seful DSV Cluj, ridicat de acasa si dus la DNA (Video)

Joi, 20 Martie 2014, ora 10:54
2399 citiri
Dosarul "Mafia carnii": Seful DSV Cluj, ridicat de acasa si dus la DNA (Video)

Seful Directiei Sanitare Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu, este suspectat in dosarul de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de euro, si punere in circulatie de carne alterata, acesta fiind audiat de miercuri noapte la DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala l-au ridicat miercuri pe Pivariu de la locuinta sa si l-au adus la Bucuresti pentru a-l audia. Alaturi de acesta sunt audiate si alte persoane, in dosarul "mafia carnii".

In aceasta cauza, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au facut, in 12 martie, 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, fiind vizate 80 de persoane din doua grupuri infractionale organizate.

Dosarul carnii stricate: Zece arestati preventiv

Anchetatorii fac cercetarile pentru evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta, prejudiciul produs de membrii celor doua grupari fiind estimat la peste 15 milioane de euro.

Peste 70 de persoane au fost audiat in urma perchezitiilor din 12 martie, iar zece dintre acestea au fost retinute de procurori. Toti cei zece inculpati au fost arestati preventiv, in 13 martie, in urma unor decizii ale Tribunalului Bucuresti si Curtii de Apel.

Interceptari in dosarul carnii stricate: Pretul pot sa-l sterg, eu pot sa fac cu din-ala, cu corectoru'

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala in acest dosar pe numele a 41 de persoane, intre care un lucrator de la un punctul de trecere a frontierei, un inspector de la OPC Cluj, acuzat de trafic de influenta, si un consilier de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara, cercetat pentru favorizare a faptuitorului.

Procurorii l-au audiat si pe seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Cluj, Cristian Nicula. Acesta declara ca nu a sprijinit "in nicio forma gruparea" care este cercetata in acest caz.

Unul dintre capii retelei si-a recunoscut integral vina

Potrivit anchetatorilor, unul dintre capii retelei evazioniste, Andrei Sileanu, si-a recunoscut integral faptele pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, "descriind amanuntit modul in care impreuna cu ceilalti inculpati au derulat activitatile infractionale".

"Inculpatii Selesiu Sorin, Onica Nicolae-Marius si Linca Cezar nu au recunoscut comiterea faptelor, insa probele administrate in cauza in prezent, respectiv convorbiri telefonice interceptate in mod autorizat, inscrisuri precum declaratiile suspectilor si inculpatilor audiati in cauza rezulta modul in care acestia au desfasurat activitatile infractionale, in cazul inculpatului Selesiu si Linca, precum si modul in care neexercitarea corespunzatoare a atributiilor de serviciu, acesta a favorizat atingerea scopului infractional pentru care a fost constituit grupul", au aratat procurorii, in actul de sesizare a instantei cu propunerea de arestare preventiva.

SRI: Mafia carnii, atentat la siguranta nationala

Administratorul uneia dintre firmele implicate in dosarul carnii spunea, intr-o discutie la telefon, ca poate sterge pretul afisat pe produse: "Nu esti obligat sa le-arati...pretul pot sa-l sterg, eu pot sa fac cu din-ala, cu corectoru", potrivit interceptarilor din referatul procurorilor DIICOT.

Anchetatorii sustin ca frazele despre stergerea pretului au fost spuse de Bogdan-Radu Curticiu, administratorul firmei SC Michelangelo SRL, dupa ce acesta a aflat de la unul dintre liderii retelei, respectiv de la Sorin Selesiu, ca organele de control fiscal au demarat o actiune ce vizeaza verificarea legaturilor dintre societatile comerciale care ar fi fraudat statul roman cu peste 23 de milioane de lei.

Citeste si:
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Liderul PNL Bucureștri, semnal de alarmă privind greva STB: ”Forţe obscure şi conspiraţioniste vor încerca să o confiște”
Liderul PNL Bucureștri, semnal de alarmă privind greva STB: ”Forţe obscure şi conspiraţioniste vor încerca să o confiște”
Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat luni, 24 ianuarie, că are semnale conform cărora greva angajaților STB va trece de la PSD la AUR. Acest lucru este îngrijorător, a...
Comentarii