Dosarul Monicai Tatoiu ajunge la Curtea de Apel

Luni, 25 Februarie 2008, ora 12:55
2897 citiri
Dosarul Monicai Tatoiu ajunge la Curtea de Apel

Judecatoria Sectorului 1 a decis sa trimita la Curtea de Apel dosarul in care Monica Tatoiu solicita instantei sa oblige Guvernul Romaniei sa nu emita ordonanta privind modificarea taxei auto.

Reprezentantul Guvernului Romaniei a depus, in data de 18 februarie, o intampinare prin care a invocat necompetenta materiala a instantei si a cerut declinarea cauzei la Sectia de Contencios Administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, pe motiv ca obiectul cererii de ordonanta presedintiala formulata de Monica Tatoiu este un act administrativ emis de o autoritate publica centrala, respectiv Guvernul Romaniei, anunta NewsIn.

Tatoiu arata in actiunea depusa la instanta ca nu ar exista nici un argument pentru ca Guvernul sa uzeze de institutia delegarii legislative in problema "taxei auto".

"Situatia nu este extraordinara, putand fi reglementata si pe calea procedurii parlamentare de urgenta. Termenul de situatie exceptionala folosit de Constitutia Romaniei cuprinde nu numai fondul reglementarii ci si elementele sale de oportunitate, inclusiv momentul emiterii.

Insa nu putem fi de acord ca Guvernul sa creeze, prin propria initiativa legislativa, o situatie de nelegalitate, sa taraganeze solutionarea acesteia si, atunci cand este in pragul infrangerii sale de catre Comisia Europeana, sa foloseasca abuziv institutia delegarii legislative", sustine Monica Tatoiu in actiunea depusa la Judecatoria Sectorului 1.

Aceasta mai sustine ca Guvernul, prin posibila emitere a acestei ordonante, cauzeaza un prejudiciu oricarui cetatean aducand atingere intereselor legitime ale populatiei

In afara acestei cereri de ordonanta presedintiala, la Judecatoria Sectorului 1 va incepe pe 5 martie si procesul de fond in care Tatoiu solicita acelasi lucru, adica obligarea Guvernului sa nu emita ordonanta cu privire la taxa auto.

De la introducerea actiunii in instanta si pana in prezent, Guvernul a aprobat, in sedinta din 20 februarie, memorandumul referitor la taxa auto, prin care ministrii responsabili sunt mandatati sa prezinte Comisiei Europene noua forma a taxei, sa o supuna dezbaterii publice si sa reglementeze modificarile "cat mai repede", printr-o ordonanta de urgenta

Ministerul de Finante si Ministerul Mediului urmau sa inainteze Guvernului un memorandum cu privire la taxa auto, care sa respecte criterii propuse de organizatiile civice, dar si recomandarile Parlamentului, a precizat, pentru NewsIn, ministrul Mediului, Atilla Korodi.

"Memorandumul inaintat Guvernului, cu privire la taxa de prima inmatriculare, va contine recomandarile ONG-urilor cu privire la emisiile de dioxid de carbon, dar si recomandarile Parlamentului", a precizat Korodi.

Ministrul a subliniat ca noua formula a taxei auto va contine principii noi de calcul, respectand principiul "poluatorul plateste".

Camera Deputatilor a adoptat, marti, motiunea simpla a PD-L "Anulati taxa de prima inmatriculare!", cu 158 de voturi pentru. Ulterior, atat premierul Tariceanu cat si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, au declarat ca Executivul va lua in calcul prevederile motiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, pe nume Kumarasamy Navaneethan, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către...
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
#monica tatoiu, #taxa auto, #Justitie , #frauda