Doua agentii de turism dau in judecata ministerul de resort

Vineri, 04 Ianuarie 2008, ora 16:10
1445 citiri
Doua agentii de turism dau in judecata ministerul de resort

Agentiile de turism "Paralela 45" si "3MT" au dat in judecata Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale acuzand institutia condusa de Ovidiu Silaghi ca nu ar fi platit o serie actiuni de promovare a Romaniei pe plan international.

Patronul Agentiei Paralela 45, Alin Burcea, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca prin somatia de plata introdusa impotriva ministerului la Judecatoria Sectorului 1 cere plata a 20.000 de lei (200 de milioane de lei vechi).

"Este vorba de mai multe actiuni ale ministerului, din ultimele sapte - opt luni, de promovare a Romaniei pe plan international. Prin acestea au fost adusi in tara mai multi ziaristi straini, iar noi, agentiile, le-am oferit tot: cazare, transport, ghid. S-au facut licitatii pe internet, s-au anuntat castigatorii, noi am facut ceea ce era in sarcina noastra numai ca nu am mai fost si platiti. Cu greu am reusit sa recuperez 300 de milioane si au mai ramas 200 de milioane", a declarat Burcea.

Procesul dintre Paralela 45 si Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii va incepe pe 11 ianuarie. Alin Burcea sustine ca a fost nevoit sa apeleze la instanta intrucat cei din minister ar fi refuzat sa plateasca.

"Este deranjanta atitudinea. Nu este normal ca secretarul general din minister si ministrul sa spuna << Dati-ne in judecata ca nu avem ce sa facem >>. Asta inseamna guvernare? Am fost si eu secretar de stat si inteleg ca atunci cand esti la guvernare trebuie sa inveti sa iei decizii pe care sa ti le asumi. Eu consider toata treaba aceasta o golaneala", a declarat Alin Burcea.

Cealalta agentie de turism, 3 MT, solicita in instanta de la minister suma de 160 de milioane de lei vechi, potrivit patronului agentiei, Mihai Toncescu. Procesul se va desfasura tot la Judecatoria Sectorului 1 si va incepe pe 9 ianuarie.

"Este vorba tot de o actiune de promovare a Romaniei cu ziaristi straini. Din cate stiu eu mai sunt si alte agentii in situatia celei pe care o conduc eu", a declarat vineri, pentru NewsIn, Mihai Toncescu.

In replica, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Ovidiu Silaghi, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca nu poate plati sumele cerute de cele doua agentii intrucat nu ar exista un contract incheiat.

"Noi am platit pentu ce avem contract incheiat. Nu am dat banii doar in situatia in care a existat contract", a spus Szilaghi pentru NewsIn.

Patronul de la Paralela 45, Alin Burcea, a mai spus ca afirmatiile ministrului nu se sustin. "A fost o licitatie pe internet. Am fost informati in scris ca am castigat. Ni s-au comandat serviciile, le-am executat. Dupa care cand e vorba ne plata nu avem contract. Dupa cum am mai spus e o golaneala", a afirmat Burcea.

Citeste si:
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Sursa: Ziare.com