Doua grupuri de criminalitate informatica, anihilate cu ajutorul MIRA

Duminica, 20 Iulie 2008, ora 15:41
1913 citiri
Doua grupuri de criminalitate informatica, anihilate cu ajutorul MIRA

Informatiile furnizate de catre Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a MIRA au dus la anihilarea a doua retele de criminalitate informatica, zece persoane fiind arestate, se arata intr-un comunicat al ministerului.

In urma mandatelor emise de instantele judecatoresti, 10 persoane au fost arestate, cercetarile fiind continuate sub coordonarea procurorilor DIICOT, sustine Ministerul Internelor si Reformei Admnistrative, citat de NewsIn.

In urma investigatiilor efectuate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna - Serviciul de Informatii si Protectie Interna Bacau si a actiunii de prindere in flagrant realizata sub coordonarea procurorilor DIICOT, Tribunalul Bacau a emis, sambata, mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane.

Potrivit acestuia, cei sase, cu domiciliul pe raza municipiului Bacau, sunt cercetati pentru savarsirea unor infractiuni de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, detinere de echipamente in vederea falsificarii de mijloace de plata electronica si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

De asemenea, la sfarsitul saptamanii trecute, patru persoane suspectate de fraude informatice au fost arestate preventiv in baza unor mandate date de Tribunalul Ialomita, sustine comunicatul MIRA.

Potrivit acestuia, in baza unor informatii obtinute de catre Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a MIRA, echipe mixte de politisti, sub coordonarea directa a unui procuror din cadrul DIICOT, au descins la domiciliile mai multor suspecti de fraude informatice de pe raza localitatilor Bucuresti, Slobozia, Fetesti si Amara.

In urma acestor actiuni, cele patru persoane au fost retinute si prezentate instantei competente cu propunerea de arestare preventiva.

Membrii grupului erau specializati in activitati ilicite de fals informatic si frauda bancara prin postarea unor anunturi false de vanzare a unor bunuri (care, in realitate, nu existau) pe site-uri de licitatii electronice, la preturi derizorii, astfel incat potentialii cumparatori sa fie in numar cat mai mare. Desi primeau un avans pentru bunul respectiv, acesta nu era remis cumparatorului.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale a grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Aflat în vizită oficială în Qatar, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, a fost din nou victima unui deepfake. Noua tentativă de fraudă folosește numele şi imaginea...
#DGIPI, #MIRA, #grupari, #infractionala, #frauda, #informatica , #frauda