Ziare.com

Drepturi de autor pentru videoclipurile postate pe internetul romanesc?

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 12:49

   

Drepturi de autor pentru videoclipurile postate pe internetul romanesc?
Proprietarii site-urilor sau blogurilor, care utilizeaza muzica pe internet si intentioneaza sa promoveze produse sau servicii, ar putea plati cate 2.000 lei pe luna, drepturi de autor, UCMR-ADA, potrivit unui proiect de Metodologie privind comunicarea publica a operelor muzicale prin internet.

Cu alte cuvinte, orice site sau blog care posteaza, sa zicem, un videoclip de pe YouTube, va plati autoritatilor romane o taxa de drepturi de autor.

Potrivit unui comunicat al ARONSA - Asociatia Furnizorilor de Continut din industria de telecomunicatii, intrarea in vigoare a reglementarilor va duce la "schimbarea viitorului utilizarii continutului muzical in online-ul autohton".

Potrivit noilor metodologii aflate inca in negociere, proprietarii de site-uri sau bloguri comerciale (care au reclama) ar putea plati, lunar, sume de pana la 2.000 de lei pentru folosirea de muzica. Sumele de bani ar trebui platite catre organismul de gestiune colectiva UCMR-ADA (Uniunea compozitorilor si muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor).

In plus, pentru un site sau blog nou lansat care doreste sa utilizeze muzica pe internet si care intentioneaza sa promoveze orice fel de produse sau servicii comerciale sau profesionale, fie sa afiseze bannere, proprietarul lui va trebui sa plateasca 1.000 lei pe luna cu titlu de "remuneratie drept de autor", se spune in avertismentul public lansat de Asociatiei.

In plus, daca o melodie prezentata pe un site comercial este accesata de peste 5 milioane de ori, proprietarul site-ului respectiv trebuie sa plateasca UCMR-ADA o suma care poate ajunge pana la 2.000 de lei.

Citeste mai multe despre ORDA videoclipuri YouTube drepturi autor
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2241 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hai sa va zic o surpriza. Daca site-ul respectiv are acordul scris al compozitorului nu se mai plateste nimic la UCMR. Prefer sa platesc direct compozitorului decat astora.

Ca tare mi-e teama ca nu se duce nimic la compozitor din banii colectati de UCMR.

 

DOBITOCIE....

ASTIA NU MAI STIU DIN CE SA MAI FACA BANI.MAI AU SA PUNA TAXA PE BIOXIDUL DE CARBON PE CARE-L EMANAM.DOBITOCIIIII!!!!!!

 

wtf

e bine ca dobitocii astia cu taxele sunt numai la noi in tara...cata dobitocii...bine *** ca ne-au permis aia d-afara sa ne hostam siteurile la ei.

 

Da, site-urile romanesti gazduite pe servere din afara UE nu se supun acestei legi pentru ca nu exista acorduri in acest sens. Si cum serverele sunt in majoritate indiene sau din US va rog foarte mult sa imi luati drepturile de autor de pe un server aflat in India sau in US.

Trebuie ca acele site-uri sa incalce legea statului respectiv. In acest caz aceste site-uri vor fi inchise de organismele tarii respective.

Cum am spus, daca eu am acordul casei de discuri, pentru UCMR nu pot spune decat "Tanti Auguri! si "See ya later!"

Deocamdata nu sunt acorduri insa noua ordine mondiala cu guvernul mondial

va reglementa totul fi sigur.
Supravegherea masiva a fiecarei miscari e plauzibila si facuta chiar in prezent.
Baze de date de marketing si guvernamentale vor avea un record al fiecarui email, site vazut sau lucru cumparat pe net. Consecinta naturala e o dictatura mondiala cumplita care se va instala la vremea potrivita, bineinteles pe fondul unei crize mai mult sau mai putin reala. In final ei decid daca e criza sau nu pentru ca asa spun si vor ei.
Tot inainte!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor