Dumitru Sechelariu, eliberat din lipsa de probe

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 15:26
1268 citiri
Dumitru Sechelariu, eliberat din lipsa de probe
Foto: Prosport

Dumitru Sechelariu a fost lasat in libertate, miercuri, in urma unei decizii a Judecatoriei Sectorului 1 din lipsa unor probe care sa arate ca ar fi incercat, prin intermediul lui Iuliean Sutu si a altor doua persoane, sa ofere bani unor judecatori din Bacau.

Decizia nu este insa definitiva recursul procurorilor anticoruptie urmand sa fie judecat joi la Tribunalul Bucuresti.

Judecatoria Sectorului 1 isi motiveaza hotararea de respingere a propunerii de arestare preventiva facuta de procurori pe numele lui Sechelariu, sustinand ca probele Directiei Nationale Anticoruptie nu sunt concludente pentru a sustine acuzatiile care i se aduc fostului primar al Bacaului, avand in vedere ca se bazeaza numai pe declaratiile directorului de la SC Transport Public Bacau SA, Iuliean Sutu.

Potrivit motivarii judecatoriei, declaratiile lui Sutu sunt contradictorii. Astfel, desi initial, pe 18 februarie, a spus ca i-a oferit unui denuntator, impreuna cu Sechelariu, 40.000 de euro pentru a ii remite unor magistrati de la Curtea de Apel Bacau, ulterior si-a schimbat declaratia si a sustinut ca suma reprezenta un imprumut. La recursul privind arestarea sa preventiva, judecat de Tribunalul Bucuresti, Sutu si-a schimbat, din nou, declaratia, recunoscand fapta sa si pe cea a lui Sechelariu.

Sechelariu si-a dat seama ca e inregistrat

Potrivit procurorilor DNA, Dumitru Sechelariu a realizat ca discutia din 18 februarie, pe care a avut-o cu directorul firmei sale, era inregistrata si filmata, in urma unei intelegeri a lui Sutu cu procurorii, si l-a dezbracat pe acesta pentru a-i distruge aparatura.

Potrivit procurorilor, citati in motivarea instantei, "instinctul sau (al lui Sechelariu - n.r.) de aparare l-a atentionat ca dialogul cu Iuliean Sutu s-ar putea sa fie inregistrat".

Mai mult, potrivit sustinerii procurorului in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 1, dupa ce a distrus aparatura de inregistrare, Sechelariu l-a convins pe Sutu sa ii spuna daca inregistrarile erau autorizate de lege, dar si sa dea o noua declaratie in fata procurorilor, modificand-o pe cea initiala, prin care recunostea implicarea sa si a lui Sechelariu in fapte de coruptie.

Cu toate acestea, instanta arata ca, din inregistrarea propusa ca proba de procurori nu reiese ca Sechelariu si Sutu ar fi vorbit, pe 18 februarie, despre banii dati judecatorilor, ci despre autobuze.

Procurorii il cerceteaza pe Sechelariu, alaturi de directorul de la firma sa de transport, ca ar fi incercat sa dea mita unor judecatori, prin intermediul a doua persoane, dintre care una era sotul judecatoarei care avea pe rol dosarul de care era interesat fostul primar al Bacaului. Daca firma ar fi pierdut procesul, se arata in motivare, ar fi pierdut un contract cu un supermarket.

Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, s-a internat, in 23 februarie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, unde a suferit o interventie chirurgicala, el avand probleme cu inima. Ulterior, cand procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele sau, fostul primar al Bacaului a fost din nou internat, pentru ca i s-a facut rau. La cateva ore de la aflarea deciziei instantei, de cercetare a sa in libertate, Sechelariu a fost externat.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Dumitru Sechelariu dosar Bacau, #Sechelariu eliberat, #Sechelariu Iuliean Sutu inregistrare, #Sechelariu mita judecatori Bacau , #frauda