Dunarea a devenit mai curata

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 17:18
1036 citiri
Dunarea a devenit mai curata

Apele Dunarii si ale afluentilor sai au devenit mai curate, se arata in raportul privind rezultatele celei de-a 2-a Expeditii comune de supraveghere a Dunarii, prezentat de Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea.

Statele dunarene coopereaza activ pentru a reduce poluarea, calitatea apei imbunatatindu-se fata de rezultatele obtinute in urma primei expeditii desfasurata in anul 2001, se mai arata in raport.

Oamenii pot inota linistiti in apele fluviului Dunarea si ale afluentilor si pot consuma peste fara riscuri in ceea ce priveste sanatatea, in anumite zone, informeaza Capital.

Comisia de expertiza a constatat efecte pozitive ale masurilor care au fost intreprinse pentru restaurarea zonelor naturale afectate, precum Delta Dunarii, insa aceste eforturi trebuie sa continue.

In acelasi timp, este necesara reducerea nutrientilor si poluantilor de natura organica.

Dunarea continua sa prezinte semne de degradare in aval de marile orase si de-a lungul unor afluenti importanti, din cauza tratarii precare a apelor uzate municipale.

Eforturile pentru realizarea statiilor de tratare a apelor uzate in bazinul Dunarii trebuie accelerate, se mai arata in studiu.

Specialistii trebuie sa analizeze in continuare nivelul mercurului, in special din pesti, precum si sursele de poluare a unor afluenti ai Dunarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dunare, #apa, #imbunatatire, #curat , #frauda