Eugen Preda s-a predat Politiei

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 21:52
3899 citiri
Eugen Preda s-a predat Politiei

Eugen Preda s-a predat Politiei, dupa ce a aflat ca Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare pe numele lui, a declarat avocatul fostului angajat MAI, Ciprian Soldea, pentru NewsIn.

Potrivit lui Soldea, Preda se afla intr-un restaurant din Capitala, unde se intalnea cu membrii familiei. Politistii l-au luat in custodie.

Tribunalul Bucuresti a decis, luni seara, sa emita mandate de arestare pentru 14 dintre cele 15 persoane retinute de DIICOT in dosarul de trafic de droguri si al armelor furate de la Ciorgarla, Adrian Preda fiind lasat liber, insa hotararea instantei poate fi atacata cu recurs.

Eugen Preda nu se afla in sala la pronuntarea sentintei. Ordonanta de retinere pe numele lui a expirat la ora 18.45, iar pronuntarea instantei a fost anuntata la 19.30.

Mandatele de arestare sunt pentru 29 de zile.

Eugen Preda, fost angajat al Ministerului de Interne implicat, in februarie, in scandalul de la Mall Plaza, este acuzat de procurori, in dosarul armelor furate de la Ciorogarla si traficului de droguri, de 6 infractiuni, cea mai grava fiind furtul calificat, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Lista de acuzatii

Astfel, Eugen Preda este acuzat de procurori de contituirea unui grup infractional organizat, de trafic de droguri intern si tentativa la trafic international de droguri de risc, care se pedepseste cu inchisoarea de la 7 ani si jumatate la 12 ani si jumatate, de furt de arme cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si vanzarea de arme, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Alaturi de Eugen Preda, Laurentiu George Dinu si Adrian Mincu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat.

Potrivit surselor judiciare, dosarul de urmarire penala are 19 volume, cu peste 1.000 de pagini.

Cele 15 persoane retinute au fost aduse, in jurul orei 10.15, la Tribunalul Bucuresti. Este vorba depre fratii Adrian si Eugen Preda, Sandu George Chirita, Alin Caca, Marius Costea, Laurentiu George Dinu, Gigel Gheorghe, Nicolae Alexandru Iordan, Adrian Mincu, Adrian Dan Mustatea, Doru Tabarca, Marian Scarlat (n.r. al carui nume apare si in scandalul de la mall-ul Plaza din februarie), Daniel Nicolae Stinghie, Vasile Sandu si Mihai Stefan Zugravu.

Pana in prezent, s-a probat in sarcina a sase persoane din aceasta grupare vizata de DIICOT ca au participat la spargerea depozitului de armament al unitatii militare, respectiv Preda Eugen, Costea Marius, Scarlat Marian, Tabarca Doru, Chirita Sandu George si Iordan Alexandru, precizeaza anchetatorii. Cele sase persoane implicate in furtul de la Ciorogarla au fost descoperite dupa probele ADN de pe arme, a declarat seful DIICOT, Codrut Olaru, care a specificat ca aceasta dovada are o probabilitate de aproape 100%.

Arme recuperate

Anchetatorii au recuperat 35 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogarla, ancheta fiind in desfasurare pentru a le descoperi si pe celelalte, a declarat, luni, procurorul-sef DIICOT, Codrut Olaru, care a precizat ca gruparea retinuta, acuzata si de trafic de droguri, este una extrem de violenta. Seful DIICOT a spus ca armele au fost descoperite atat la locuintele unor membri ai retelei, cat si intr-un depozit din Chiajna, care apartine unuia din suspecti.

Seful DIICOT a declarat, insa, ca persoanele retinute duminica in cazul Ciorogarla de procurori sunt acuzate si de trafic de droguri si ca a fost facuta o captura de 124 de kilograme de heroina, in valoare de 7 milioane de euro. "Impreuna cu autoritatile judiciare din Bulgaria si Turcia s-au realizat doua astfel de capturi, in lunile iulie si august ale acestui an, pentru cantitatea totala de aproximativ 124 kg de heroina", a afirmat Olaru. Prima captura a fost de 55 de kilograme, a doua de 75 de kilograme de heroina.

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a spus, insa, ca unii dintre membrii grupului infractional sunt acuzati de doua omoruri. Mai mult, gruparea pregatea un nou transport de heroina catre strainatate. Codrut Olaru a precizat ca anchetatorii au preferat sa renunte la a urmari traseul pe care trebuia sa il faca drogurile, care era probabil spre Olanda, pentru ca au avut indicii ca gruparea pregatea un conflict violent. Olaru nu a dat detalii.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...