Eugen Preda si alte 13 persoane retinute in dosarul Ciorogarla raman in arest

Vineri, 19 Martie 2010, ora 20:43
1619 citiri

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa prelungeasca, pentru inca 30 de zile, mandatele de arestare emise la sfarsitul lunii decembrie 2009 pe numele lui Eugen Preda si inca 13 persoane, acuzate pentru furtul armelor de la Ciorogarla, dupa ce aceeasi instanta l-a arestat vineri la Liviu Iordan.

Decizia care ii priveste pe cei 14, aflati in arest preventiv de la sfarsitul lui 2009, poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti (TB) a judecat, vineri, o noua propunere de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pentru celelalte 14 persoane din clanul Preda, implicate in furtul armelor de la Ciorogarla si arestate inca din luna decembrie.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, vineri, arestarea preventiva a lui Liviu Iordan, cercetat, alaturi de mai multe persoane, pentru furtul armelor de la unitatea militara din Ciorogarla, dar si pentru ca ar fi incercat sa vanda o parte din armele furate. Nici decizia in ceea ce il priveste pe Liviu Iordan nu este definitiva, putand fi atacata la CAB.

Liviu Iordan, suspectul retinut, joi, de procurorii DIICOT, a oferit spre vanzare, impreuna cu fratele sau, Nicolae Iordan inculpat in dosar, si cu Marius Costea, 3 mitraliere tip Kalasnikov si 10 pistoale model TT, pentru suma de 17.500 de euro, se arata intr-un comunicat DIICOT.

Conform comunicatului, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul IGPR - DCCO, l-au identificat si retinut pe Liviu Iordan, despre care exista date ca face parte din grupul infractional care a savarsit furtul de armament din incinta depozitului militar de la Ciorogarla.

"In sarcina acestuia se retine ca, in cursul lunii decembrie 2009, in intelegere cu fratele sau, inculpatul Iordan Nicolae si cu inculpatul Costea Marius, au oferit spre vanzare, contra sumei de 17.500 euro, 10 pistoale model TT si 3 pistoale mitraliera tip Kalasnikov, care proveneau din furtul comis in luna ianuarie 2009", sustin procurorii.

Liviu Iordan a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, pentru constituirea unui grup infractional organizat, furt cu consecinte deosebit de grave, detinere si vanzare fara drept de arme militare. Suspectul a fost ulterior prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DIICOT au retinut, joi, inca o persoana suspectata de furtul armelor de la unitatea militara Ciorogarla, au declarat surse judiciare, dupa ce, la sfarsitul anului trecut, DIICOT a retinut alti 15 suspecti, din care 14 au primit mandate de arestare preventiva.

Procurorii DIICOT si politistii au gasit, in seara de 16 martie, in satul Bicu, un pistol din cele 62 de arme furate de la unitatea militara Ciorogarla, astfel ca numarul armelor gasite a ajuns la 36, au declarat surse judiciare.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 28 decembrie 2009, mandate de arestare pentru 14 dintre cele 15 persoane retinute de DIICOT in dosarul de trafic de droguri si al armelor furate de la Ciorgarla, Adrian Preda fiind lasat liber, insa hotararea instantei a fost atacata cu recurs. Ulterior, pe 13 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti a respins toate recursurile declarate in acest dosar.

In motivarea deciziei din decembrie a TB prin care 14 persoane au fost arestate se arata ca, in ceea ce priveste furtul armelor din unitatea militara din Ciorogarla, Ilfov, Eugen Preda, alaturi de Nicolae Iordan, Marius Costea, Doru Tabarca, Sandu Chirita si Marian Scarlat, a "sustras prin efractie (taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces) dintr-un depozit de armanent aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, Ilfov, o mare catitate de arme militare de foc letale". Ulterior, se arata in motivarea deciziei, armele au fost impartite intre cei sase. Preda a primit ulterior, de la apropiati ai lui Sandu Chirita, dupa arestarea acestuia in alta cauza, si partea de arme care ii revenise acestuia.

Cele 15 persoane retinute initial sunt fratii Adrian si Eugen Preda, Sandu George Chirita, Alin Caca, Marius Costea, Laurentiu George Dinu, Gigel Gheorghe, Nicolae Alexandru Iordan, Adrian Mincu, Adrian Dan Mustatea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Daniel Nicolae Stinghie, Vasile Sandu si Mihai Stefan Zugravu.

Anchetatorii au recuperat, in total, 36 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogarla, ancheta fiind in desfasurare pentru a le descoperi si pe celelalte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Eugen Preda Ciorogarla, #arme furate Ciorogarla , #frauda