Firma Dalli cere in instanta daune de 300.000 lei

Joi, 16 Iulie 2009, ora 17:17
947 citiri
Firma Dalli cere in instanta daune de 300.000 lei

Firma Dalli cere Tribunalului Bucuresti sa oblige Consiliului General al Muncipiului Bucuresti sa ii predea 11 parcari pentru a le administra, pana cand se va lua o decizie definitiva in instanta privind anularea contractului.

Firma Dalli cere si daune de 319.867 de lei, spunand ca acesta este prejudiciul pe care nu l-a putut incasa in perioada in care Primaria Capitalei a preluat cele 11 parcari.

Astfel, Dalli arata, in actiunea depusa in instanta, ca are un contract cu Consiliul Local al Municipiului Bucuresti din 1995, prelungit ultima oara in 2005, prin care Consiliul are obligatia sa puna la dispozitie spatii de parcare cu plata catre Dalli.

De asemenea, in actiune firma arata ca, in noiembrie 2008, a primit o notificare de la Primaria Capitalei, in care era precizat ca nu si-au indeplinit o parte dintre obligatiile contractuale si prin care a pus in vedere acesteia predarea a 11 parcari, fara o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pentru ca Dalli Exim a refuzat sa predea parcarile, in noiembrie 2008 "o echipa formata din reprezentanti ai Administratiei Strazilor, Directia de Control General a Primariei Municipiului Bucuresti, Jandarmeria Romana si Politia Comunitara au distrus insemnele Dalli si au evacuat cu forta angajatii societatii", noteaza firma in actiunea din instanta.

Cele 11 parcari se afla in centrul Capitalei. De exemplu, este vorba de parcarile de la Hilton, de la C.A. Rosetti, de pe Edgar Quinet, de pe Bulevardul Dacia sau cea de pe Calea Dorobanti.

Societatea Dalli Exim a anuntat, luni, ca va continua sa opereze in locurile de parcare ce fac obiectul contractului cu Primaria Capitalei, pana la data la care municipalitatea va prelua propriu-zis aceste spatii, deoarece contractul semnat in 1995 este inca in vigoare.

Reprezentantii Dalli Exim au specificat ca, desi au solicitat o intalnire cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pana in prezent nu a avut loc nicio discutie cu privire la contractul privind administrarea parcarilor cu plata.

Reprezentantii firmei Dalli sustin ca, in plus, declaratiile potrivit carora contractul ar fi reziliat "nu sunt fundamentate de nicio decizie judecatoreasca, clauzele de reziliere ale contractului fiind totodata foarte clare" si ca "in acest moment nu poate fi vorba de o decizie unilaterala a Primariei de a rezilia acest contract, pentru ca Dalli si-a indeplinit obligatiile conform contractului".

Primarul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a anuntat, pe 14 iunie, la bilantul unui an de mandat, ca a instiintat firma Dalli Exim ca ii inceteaza contractul cu municipalitatea pentru parcarile din Bucuresti, la exact 11 luni dupa ce afimase ca a reziliat acest contract.

Oprescu spunea tot atunci ca predarea-primirea celor peste 3.300 de locuri de parcare urma sa se faca in 30 de zile de la notificare, astfel ca pana la data de 11 iulie toate parcarile treceau in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Dalli judecata primarie, #Primaria Capitalei Dalli , #frauda