Fonoteca online a comunismului romanesc

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 16:03
9067 citiri
Fonoteca online a comunismului romanesc
Foto: blogspot.com

Cea mai mare baza de date online cu fotografii din timpul comunismului din Romania va fi lansata joi si va cuprinde imagini din perioada 1945-1989.

"Fonoteca online a comunismului romanesc" contine aproximativ 10.000 de fotografii, iar imaginile pot fi accesate de pe site-urile Arhivelor Nationale si Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, informeaza agentia Mediafax.

Arhivele Nationale ale Romaniei (ANR) si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR) lanseaza, joi, "Fototeca online a comunismului romanesc", cea mai mare baza de date online cu fotografii din timpul comunismului in Romania, acoperind perioada 1945-1989.

Reprezentantii Arhivelor Nationale au furnizat fotografiile din depozitul propriu, iar IICCR le-a prelucrat pe cele relevante si a finantat realizarea motorului de cautare si a bazei de date.

Fototeca va putea fi accesata de pe site-urile Arhivelor Nationale si Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si contine aproximativ 10.000 de fotografii, majoritatea din fondul Comitetului Central al Partidului Comunist Roman si din cel al fostului Institut de Istorie a PCR.

Fotografiile reprezinta evenimente precum "intrarea Armatei Rosii in Bucuresti, evenimentele politice din 1944-1947, vizitele din strainatate ale liderilor comunisti, momente din viata personala a dictatorilor Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu, vizitele oficiale din tara, congresele partidului si reuniunile culturale ale partidului unic.

De asemenea, fonoteca va cuprinde imagini cu liderii PCR in diferite ipostaze, nomenclatura de partid, lucrari ale dictatorilor, manifeste, mitinguri, portrete oficiale, evenimente publice", mai precizeaza sursa citata.

Proiectul a fost realizat in urma unui protocol semnat de ANR si IICCR la 14 noiembrie 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#comunism, #Ceausescu, #arhiva online, #dictatura comunista, #Romania comunista , #frauda