Fost sef al Serviciului suport logistic din Harghita, trimis in judecata

Joi, 07 Mai 2009, ora 13:02
1736 citiri
Fost sef al Serviciului suport logistic din Harghita, trimis in judecata
Foto: Arhiva

Fostul sef al Serviciului suport logistic din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Harghita, col. (r) Zolt Ioan, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, a declarat, joi, seful Serviciului Teritorial Anticoruptie Tg. Mures, comisarul Bogdan Machedon, transmite corespondentul NewsIn. Inculpatul este judecat in stare de libertate.

"Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, a intocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Z.I., colonel (r), fost sef Serviciu suport logistic in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Harghita, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata", se arata in rechizitoriul intocmit de Bogdan Machedon.

Colonelul (r) Zolt Ioan este acuzat ca in perioada 2006-2007, in calitate de sef al Serviciului suport logistic din I.J.J. Harghita, a folosit autovehiculele unitatii si pe mai multi subordonati - subofiteri, salariati civili si militari in termen -, in timpul programului de activitate al unitatii, pentru a executa lucrari de constructie la casa lui de vacanta.

"El a cauzat institutiei o paguba de 13.257,95 de lei si a obtinut pentru sine un avantaj patrimonial de 16.922,02 lei. Adica, daca ar fi folosit mana de lucru pe care sa o plateasca, ar fi dat aceasta suma", a explicat comisarul Bogdan Machedon.

"In fapt, in cursul lunii iunie 2008, lucratorii Directiei Generale Anticoruptie Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la diferite ilegalitati comise de col. Z.I., la acea vreme sef Serviciu suport logistic in cadrul I.J.J. Harghita, constand in folosirea militarilor in termen si a angajatilor unitatii pentru diverse munci in interes personal.

Astfel, in perioada 2002-2003, inculpatul a sapat fundatia unei case de vacanta, in zona Szecseny, fara a poseda autorizatie de constructie, intrerupand ulterior lucrarile. In anul 2006, Z.I. a reluat lucrarile de constructie ale imobilului, pe care le-a finalizat in anul 2007", se arata in rechizitoriu.

Potrivit documentului, pe langa echipele de muncitori calificati, inculpatul a folosit si militari care efectuau stagiul militar la I.J.J. Harghita, precum si personalul civil din grupa de meseriasi a Compartimentului Administrarea Patrimoniului, pe care il avea in subordine in calitate de sef al Serviciului suport logistic.

Comisarul Bogdan Machedon, care a facut cercetarile in dosar, a precizat ca, desi meseriasii au efectuat diferite activitati pentru construirea casei de vacanta a sefului lor in timpul programului de lucru al unitatii, ei si-au primit integral toate drepturile banesti care li s-ar fi cuvenit daca si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu in timpul programului.

"In zilele in care munceau la casa de vacanta a inculpatului, soldatii erau scosi dimineata din unitate de catre Z.I., care ii transporta cu autoturismul sau, iar seara ii readucea la sediul I.J.J. Harghita cu acelasi mijloc de transport.

In perioada in care au lucrat la casa de vacanta a inculpatului, angajatii I.J.J. Harghita au fost transportati de la sediul unitatii in zona Szecseny cu autoturismele Inspectoratului Judetean de Jandarmi Harghita. Autoturismele erau conduse de catre inculpat, care insa in foile de parcurs nu a trecut adevaratul itinerar", se arata in rechizitoriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zolt Ioan abuz, #Directia Nationala Anticoruptie, #sef Serviciul suport , #frauda