Fostul consul roman la Chisinau, citat in scandalul vizelor

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 19:38
1838 citiri
Fostul consul roman la Chisinau, citat in scandalul vizelor

Fostul consulul roman la Chisinau, Alexandru Rus, a fost citat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in legatura cu acuzatiile legate de scandalul vizelor pentru cetatenii moldoveni, au declarat marti, pentru NewsIn, surse judiciare.

Audierile in acest dosar au fost amanate timp de aproape patru luni. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au trimis pe 15 ianuarie citatiile pentru audierea mai multor persoane in cazul consulului roman la Chisinau, Alexandru Rus.

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a trimis la 20 septembrie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cererea formulata de procurorul general al Republicii Moldova in legatura cu fostul consul roman Alexandru Rus.

Dosarul a fost trimis, la 21 septembrie, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Procurorii anticoruptie si-au declinat competenta Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, deoarece aceasta institutie are ca atributii solutionarea cauzelor ce vizeaza faptele comise de cetatenii romani in strainatate. Dupa preluarea cauzei, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a trimis dosarul spre solutionare procurorilor de la Parchetul Capitalei.

Ministerul Justitiei a precizat ca cererea luarii unei decizii privind inceperea urmaririi penale impotriva consulului roman la Chisinau, Alexandru Rus, a fost formulata in temeiul articolului 81 din Tratatul dintre Romania si Republica Moldova privind asistenta juridica in materie civila si penala, semnat la Chisinau la 6 iulie 1996 si ratificat de Romania prin Legea nr. 177/1997.

Potrivit Conventiei de la Viena cu privire la relatiile diplomatice din 18 aprilie 1961, Alexandru Rus, in calitate de consul al Romaniei la Chisinau, beneficiaza de imunitate in fata legii penale a Republicii Moldova. Pe baza dosarului transmis de autoritatile judiciare din Republica Moldova, urmeaza ca organele de urmarire penala competente sa stabileasca daca sunt suficiente indicii pentru inceperea urmaririi penale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alexandru Rus, #R Moldova, #vize , #frauda