Ziare.com

Fostul sef al Penitenciarelor a parasit CSM

Joi, 08 Mai 2008, ora 17:07

   

Fostul sef al Penitenciarelor a parasit CSM
Procurorul Alexandru Serban, fostul sef al Administratiei Penitenciarelor, a parasit magistratura. El a formulat o cerere de demisie, invocand motive personale, de care s-a luat act in sedinta de joi a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informeaza NewsIn.

Decizia CSM va ajunge la Presedintie, care trebuie sa dispuna eliberarea din functie a lui Serban. In luna august 2007, Ministerul Justitiei nu a mai prelungit mandatul de director general la ANP al magistratului Alexandru Serban, fara sa faca publice motivele.

Totusi, intr-un comunicat de presa se arata ca, "in urma unui control efectuat in perioada 12 - 13 iulie de catre Corpul de Control al Ministrului Justitiei la ANP, Tudor Chiuariu a dispus anularea concursului pentru ocuparea postului de ofiter la Serviciul Cooperare Internationala si Programe din cadrul ANP, desfasurat la inceputul lunii iunie 2007".

Controlul a stabilit ca, desi prin decizia ANP fusese scos la concurs un singur post, conducerea ANP a dispus suplimentarea cu un nou post pentru concursul ce se afla in derulare.

Astfel, raportul de control a ajuns la concluzia ca suplimentarea posturilor a fost facuta fara respectarea Regulamentului de concurs. Totodata, decizia de transformare a unor posturi presupune modificarea statului de functii al ANP si aceasta se face doar cu aprobarea ministrului justitiei.

Acesta nu este, insa, singurul concurs aranjat din cadrul sistemului penitenciar. Potrivit presei, concursurile pentru angajarea in cadrul Administratiei Nationale a ANP ar fi fraudate la proba interviului, unde rudele celor care lucreaza in sistemul penitenciar sau judiciar sunt favorizate, in detrimentul candidatilor mai bine pregatiti.

Citeste mai multe despre procuror penitenciar Magistratura demisie CSM
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor