Fostul sef al SRI, Radu Timofte, cercetat de DNA

Duminica, 14 Decembrie 2008, ora 15:35
1910 citiri
Fostul sef al SRI, Radu Timofte, cercetat de DNA

Fostul director al SRI, Radu Timofte, este cercetat penal de procurorii DNA, dupa ce ar fi cumparat locuinta de serviciu inchiriata de la RAAPPS.

A cumparat aceasta locuinta desi nu avea calitatea de militar, pretul acesteia fiind mult mai mic decat pretul de pe piata imobiliara, conform unor surse judiciare citate de NewsIn.

Potrivit rechizitoriului intocmit, Radu Timofte si-ar fi achizitionat, in anul 2005, locuinta de serviciu printr-un contract de vanzare-cumparare.

Potrivit rechizitoriului, in perioada august 2004-martie 2005, in calitate de adjunct al directorului SRI pe probleme de logistica, Ion Popescu, prin intocmirea mai multor documente oficiale si prin dispozitii verbale, i-a determinat pe Virgil Turcu si Marian Panaitescu, seful Directiei Logistice din SRI, respectiv pe contabilul sef al Directiei Logistice, sa inchirieze si sa vanda ilegal, la preturi subevaluate, trei apartamente situate in municipiul Bucuresti, str. Mihai Eminescu (zona rezidentiala).

Apartamentele au fost inchiriate si apoi vandute, ilegal, lui Ionel Marin (fost adjunct al directorului SRI), Dumitru Zamfir (fost adjunct al directorului SRI) si Catalin-Spiridon Miu (fost consilier al lui Zamfir).

In baza unor declaratiei false, spun procurorii, in perioada 2002-2004, Ionel Marin, Dumitru Zamfir si Catalin-Spiridon Miu au inchiriat cele trei locuinte de serviciu, astfel incat RAAPPS a fost prejudiciata cu suma de 268.106,5 de lei noi. Cei trei au dat declaratii scrise in care au omis sa precizeze ca detineau in proprietate si alte locuinte.

In aceasta cauza, s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra imobilelor detinute de Ionel Marin, Dumitru Zamfir si Catalin-Spiridon Miu. Dosarul a fost inaintat spre judecare magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Radu Timofte, #Timofte cercetat DNA , #frauda