Frauda de zeci de milioane de euro: Seful gruparii a fost candidat la primarie

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 22:33
3505 citiri
Frauda de zeci de milioane de euro: Seful gruparii a fost candidat la primarie
Foto: Arhiva

Scandalul fraudelor bancare a evoluat, joi seara, cu dezvaluiri legate de persoanele implicate in dosar. DIICOT a anchetat peste 100 de persoane si a emis mandat de retinere pentru sapte dintre ele.

Liderul gruparii infractionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primaria Oltenita, iar apoi si-a cumparat o ferma de porci, coordonand, in acelasi timp, obtinerea de credite cu documente false.

Originar din judetul Calarasi, Ruse s-a clasat pe locul patru la alegerile din 2008 pentru functia de primar din Oltenita, obtinand doar 9,24% din voturi, conform datelor Biroului Electoral Central, scrie Mediafax, care citeaza presa locala.

Ulterior, Ruse si-a cumparat o ferma de porci care cuprindea 100 de hectare de teren si constructiile aferente.

Frauda de zeci de milioane de euro: Bancheri saltati de politie, doi retinuti

Pentru a investi in ferma, el ar fi luat un credit de 10 milioane de euro, dupa care, potrivit editia.ro, a dipus demolarea constructiilor de pe terenul respectiv, pentru a le vinde la fier vechi.

Ruse ar fi coordonat obtinerea creditelor din dosarul fraudelor de 22 de milioane de euro, insusindu-si 75% din valoarea acestora, dupa cum noteaza tot editia.ro.

Pe plan local, Ruse este cunoscut cu porecla "Tene", iar din grupul sau infractional ar face parte, printre altii, fratii Moga, si ei cu notorietate in judetul Calarasi, potrivit unor surse judiciare. Unul dintre fratii Moga este finul lui Ruse, conform acelorasi surse.

Bancheri acuzati de frauda - Grupare infractionala sau un plan al Parchetului? (Video)

In ancheta sunt implicate nume sonore, cum ar fi Aurel Saramet, presedinte al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, care a si fost suspendat din functie, si vicepresedintele BRD-Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel.

De asemenea, pe langa BRD, sunt invinuite persoane de la BCR si CEC Bank, dar si angajati din Ministerul Economiei, Mihai Grigoriu, Catalin Ionut Rosu si Andrei Atanasiu.

Creditele false erau obtinute cu ajutorul directorilor, banii se imparteau intre cei implicati si nu mai ajungeau niciodata inapoi la banca.

Procurorii DIICOT au emis, joi dupa-amiaza, in acest dosar, sapte mandate de retinere, audierile continuand la sediul DIICOT Bucuresti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sef grupare fraude bancare, #fraude banci Romania, #DIICOT fraude bancare , #frauda