Fregata Ferdinand va participa la un exercitiu militar in portul Burgas

Luni, 07 Iulie 2008, ora 11:13
1285 citiri
Fregata Ferdinand va participa la un exercitiu militar in portul Burgas

Fregata Regele Ferdinand paraseste, luni, portul militar Constanta, pentru a participa alaturi de forte navale din alte sase state la un exercitiu in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale din vestul Marii Negre si unde va fi evaluata de NATO.

Purtatorul de cuvant al Comandamentului Flotei Constanta, lt.cdor. Ioan Burghisan, spune ca nava va participa, in perioada 8-19 iulie, la exercitiul "Breeze/Certex 08", care va avea loc in portul Burgas, informeaaza NewsIn.

Bulgaria va pune la dispozitie 14 nave, doua elicoptere si doua avioane, iar la aplicatia militara vor mai participa forte navale din Germania, Grecia, Franta, Italia, Turcia si Statele Unite.

Exercitiul se va desfasura sub egida Aliantei Nord-Atlantice, iar nava "Regele Ferdinand" va fi evaluata NATO nivel 2 de catre o echipa de specialisti din cadrul Centrului de Instruire, Simulare si Evaluare al Fortelor Navale Romane, in prezenta unor observatori si evaluatori din partea NATO. Fregata este comandata de comandorul Marian Savulescu si va avea la bord pentru aceasta misiune 203 marinari, dintre care 17 ofiteri.

Fregata "Regele Ferdinand" a fost evaluata si anul trecut de o comisie a NATO, referitor la interoperabilitatea cu celelalte nave din cadrul Aliantei Nord Atlantice. Evaluarea s-a facut pe parcursul a cinci zile, fregata aflandu-se atunci in timpul unui amplu exercitiu organizat de NATO, "Noble Midas 07", inaintea inceperii misiunii in cadrul operatiunii "Active Endeavour", desfasurat in Marea Mediterana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
#NATO, #analiza, #fregata, #regele Ferdinand, #Burgas , #frauda