Functionarii publici intra in greva generala pe 13 noiembrie

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 15:03
2135 citiri
Functionarii publici intra in greva generala pe 13 noiembrie

Functionarii publici afiliati la Sed Lex vor incepe greva generala pe termen nelimitat pe 13 noiembrie, dupa ce negocierile de joi cu Guvernul au esuat, a anuntat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica.

"Ramanem ancorati in decizia noastra, in data de 13 intram in greva generala. Discutiile au esuat. Discutile politice au generat majorarea salariilor, noi cerem, tot politic, sa se aplice legea", si-a mentinut pozitia Vasile Marica.

Mai mult, presedintele Sed Lex a explicat ca nu are mandat sa faca compromisuri si ca s-au strans deja peste 100.000 de semnaturi pentru inceperea actiunii de protest.

Intrebat de ce protestul nu va avea loc dupa alegerile parlamentare, Marica a subliniat ca termenul actiunilor de protest expira pana dupa 30 noiembrie. "Iesim din termenul legal de actiuni de protest si altfel nu mai putem sa le facem", a precizat presedintele Sed Lex.

"Cand este vorba de legea uniforma, este o munca ce nu cred ca se va termina pana pe 1 aprilie. Am fost dispusi sa discutam pe criterii economice marirea salariala. Noua lege va trebui sa opresca pe cei care au avansat foarte mult in cresteri salariale si sa ii ridice pe cei de jos", si-a argumentat Vasile Marica pozitia.

In plus, Marica a criticat Guvernul ca ameninta sindicalistii din teritoriu: "Eu vreau sa va spun ca Guvernul face o mare greseala. Faptul ca vorbeste cu prefectii si prefectii ameninta oamenii nostrii din teritoriu. Deja am primit semnale de la Cluj, de la Constanta, din alte zone".

La randul sau, presedintele ANAF Daniel Chiritoiu a acuzat ca atitudinea Sed Lex este una emotionala in conditiile in care o astfel de majorare ar duce la o inflatie dubla sau chiar tripla pentru 2009.

"Anul viitor am avea o inflatie dubla sau chiar tripla daca are avea loc o crestere de 50%. Trebuie facuta o analiza a sistemului de salarizare pe categorile de salariati pulici ca sa vedem diferenta dintre salariile mici ci cele mari.

Daca nu facem asta, discrepantele se vor mentine in continuare. O echipa de specialisti va evalua daca performanta economica suporta cresterea de 50%", a avertizat Chiritoiu.

Citeste si:
USR, gata să revină la guvernare. Dan Barna: „Ideea aceasta că am putea fi folosiți ca Hopa-Mitică în negocierile cu PSD este exclusă”
USR, gata să revină la guvernare. Dan Barna: „Ideea aceasta că am putea fi folosiți ca Hopa-Mitică în negocierile cu PSD este exclusă”
Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat marți seară la Digi24 că partidul este dispus să reia discuțiile cu PNL pentru refacerea coaliției și a majorității parlamentare după ce...
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, va presupune negocierea cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc...
Sursa: Ziare.com