Furtul armelor de la Ciorogarla: Procurorii au facut recurs in cazul militarilor eliberati

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 20:18
2049 citiri
Furtul armelor de la Ciorogarla: Procurorii au facut recurs in cazul militarilor eliberati

Procurorii au facut recurs la decizia de punere in libertate a celor patru militari pentru care magistratii nu au decis arestarea preventiva, din dosarul furtului de arme de la Ciorogarla.

Avocatii din cazul furtului de arme sustin ca nu au vazut in actele procurorilor depuse la dosarul prin care au cerut arestarea preventiva a celor 7 militari din cazul furtului de arme de la Ciorogarla o evidenta a numarului de arme furate.

Avocatii au mai declarat jurnalistilor, la iesirea din sala de judecata, ca nu au vazut nici macar un inventar al armelor din depozit.

Totodata, unul dintre avocatii celor patru militari eliberati vineri de instanta a aratat ca principala acuzatie a procurorilor militari in cazul clientilor sai a fost aceea ca in intervalul de timp 21.00-9.00, din noaptea de 27 spre 28 ianuarie, acestia nu ar fi verificat sigiliile depozitului.

Reamintim ca doar trei dintre cei sapte militari retinuti, joi, de procurori, in cazul furtului de arme de la Ciorogarla au fost arestati preventiv, vineri, de judecatorii Tribunalului Militar Bucuresti, ceilalti patru fiind cercetati, in continuare, in stare de libertate.

Persoanele arestate sunt sergentul major Ionut Gagea, caporalul Ion Petrica si caporalul Marius Tudorache. Acestia sunt acuzati de furt calificat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, acestia declarand, la randul lor, recurs.

Cei trei impreuna cu militarii - in numar de patru - pusi in libertate de instanta fusesera retinuti, joi seara, de procurorii militari in dosarul furtului de arme de la Ciorogarla, a anuntat Parchetul General.

Militarii pusi in libertate sunt: sergentul Marian Tudorache, caporalul Marian Dinu, caporalul Cristian Radu, si soldatul Nicusor Nita.

Conform procurorilor, in urma cercetarilor efectuate de procurori impreuna cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Serviciului Roman Informatii, precum si ai Directiei Generale de Informatii a Armatei, a rezultat ca militarii arestati preventiv, vineri, au participat la sustragerea de arme militare din incinta UM 01916 Ciorogarla.

Sustragerea armelor a fost posibila ca urmare a faptului ca ceilalti patru invinuiti - pusi in libertate vineri - nu si-au indeplinit atributiile militare in timpul serviciului, au mai sustinut procurorii.

Reamintim ca joi au fost retinuti, pentru 24 de ore, sapte cadre militare: sergentul major Ionut Gagea, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Ion Petrica, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Marius Tudorache, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat cu consecinte deosebit de grave si calcare de consemn, sergentul Marian Tudorache, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Marian Dinu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Cristian Radu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn si soldatul Nicusor Nita, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn.

Retinerea a venit la doua saptamani de cand sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, conform unor surse din Ministerul Apararii Nationale.

Cel putin 51 de arme au disparut din depozitul care apartine Aviatiei, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse militare.

17 persoane au fost demise de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, printre care se afla si trei dintre cei sapte militari retinuti joi de procurori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#furt arme Ciorogarla, #procurori recurs eliberati, #militari arestati , #frauda