Galati: Traficul rutier catre Vama Oancea, oprit din cauza cresterii apelor Prutului

Miercuri, 13 August 2008, ora 23:01
1192 citiri
Galati: Traficul rutier catre Vama Oancea, oprit din cauza cresterii apelor Prutului

Presedintele CJ Galati, Eugen Chebac, a dispus, miercuri seara, oprirea circulatiei autovehiculelor pe Drumul National 26, intre localitatile Foltesti si Oancea, dupa ce apele crescande ale Prutului au marit presiunea pe digul artificial care protejeaza aceasta artera.

"Cresterea mare a volumului de apa si presiunea tot mai mare creata asupra digului poate produce infiltratii pe digul artificial si de aceea am luat decizia de a opri total circulatia pe DN 26 pe o perioada limitata de timp, pentru a permite lucratorilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sa intervina pentru consolidarea digului.

Am cerut Serviciului de Gospodarire a Apelor si societatilor comerciale sa ne puna la dispozitie utilaje pentru a completa digul si pentru a-l intari si suprainalta", a declarat, miercuri seara, Eugen Chebac, anunta NewsIn.

Traficul rutier de pe DN 26 a fost deviat pe ruta Foltesti-Targu Bujor-Baneasa-Roscani-Oancea, pentru toate tipurile de autovehicule.

Tot in cursul serii de miercuri, presedintele Consiliului Judetean Galati hotarase devierea pe aceasa ruta doar a autovehiculelor de mare tonaj, de peste 3,5 tone, pentru a elimina pericolul distrugerii digului artificial care protejeaza DN 26.

La scurt timp, insa, Eugen Chebac a revenit asupra masurii, hotarand oprirea totala a circulatiei in sectorul Foltesti-Oancea.

Nivelul si debitul Prutului au stationat, miercuri dupa-amiaza, dupa ce in cursul diminetii au depasit maximul istoric atins in vara anului 2006. Autoritatile raman in alerta, avand in vedere faptul ca unda de viitura va ajunge in Dunare in circa trei saptamani.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimând un efectiv de peste 400 de astfel de animale. Probleme se înregistrează în special...
#Prut, #trafic, #rutier, #Vama Oancea, #crestere, #debit , #frauda