Generalul Voinea a identificat armele cu care s-a tras in '89

Joi, 13 August 2009, ora 21:14
6583 citiri

Generalul in rezerva Dan Voinea, cel care s-a ocupat 10 ani de zile in calitate de procuror militar de dosarele Revolutiei din 1989 si Mineriadei din 13-15 iunie 1990, a declarat, joi, ca au fost identificate pana in prezent armele cu care au fost ucisi aproximativ 80% din mortii de la Revolutie.

"Am reusit sa stabilim clar din ce arma s-au tras gloantele care au ucis cam 80 la suta din mortii Revolutiei", a declarat generalul Voinea in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Mediafax.

Dan Voinea a mai precizat ca acesta a fost stadiul in care a lasat dosarele in momentul in care, prin decizia Curtii Constitutionale, a pierdut dreptul de a continua ancheta, in calitate de procuror militar, cazul fiind preluat de anchetatori civili.

"Urmeaza sa se afle exact in fiecare caz cine anume a dat ordinul, pentru ca nu soldatii care au executat foc sunt vinovatii, nu vrem sa punem soldati pe cruce", a mai spus el.

Declaratiile generalului, in prezent pensionar, au fost facute in cadrul unei conferinte de presa organizate de liderul Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, aflat in a zecea zi de greva a foamei.

Maries protesteaza incepand de martea trecuta la intrarea Administratiei Prezidentiale, cerandu-i presedintelui sprijin pentru desecretizarea tuturor dosarelor Revolutiei si Mineriadei din 1990.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#General Voinea arme Revolutie, #general Dan Voinea dosare, #Teodor Maries greva foamei, #dosare Revolutie , #frauda
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Adica asta a halit salariu de general si cu alte sporuri , ca sa ne spuna cu ce arme s-a tras !?