Gorj: Sapte persoane care s-au rasturnat cu barca in Jiu, salvate de la inec

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 17:48
1160 citiri
Gorj: Sapte persoane care s-au rasturnat cu barca in Jiu, salvate de la inec

Pompierii si salvamontistii din Gorj au salvat, duminica, sapte turisti din Bucuresti, care s-au rasturnat cu barca in raul Jiu in timpul unei curse de rafting.

Cei sapte tineri au venit in Defileul Jiului sa faca rafting, insa nu s-au echipat corespunzator. Printre cei sapte se gaseau si doi copii, unul de sase ani, celalalt de sapte ani. Grupul celor sapte s-a aventurat pe apele involburate ale raului Jiu.

Nu dupa mult timp, barca turistilor s-a rasturnat, cei sapte riscand sa se inece. Imediat au fost anuntate echipele de interventie ale salvamontistilor si ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj, care au initiat actiunea de salvare.

Patru dintre cele sapte persoane au reusit sa iasa pe cealalta parte a Defileului, fiind necesara doar interventia salvamontistilor gorjeni pentru a-i aduce pe malul Jiului. Ceilalti trei bucuresteni au fost dati initial disparuti, dar au fost gasiti si salvati de un echipaj al pompierilor militari gorjeni. O ambulanta venita la fata locului a acordat primul ajutor persoanelor salvate din apa Jiului.

"Barca unor persoane care faceau rafting pe Jiu s-a rasturnat si trei dintre turisti au disparut, din acel moment existand suspiciuni de inec. In momentul impactului toate cele sapte persoane din barca au fost purtate de apele Jiului. Patru dintre oameni au fost recuperati, iar trei nu erau de gasit. Ei au fost gasiti mai tarziu de pompieri", a spus plutonierul major Gabriel Negoiescu, din cadrul ISU Gorj.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com