Ziare.com

Greva de la metrou, anulata

de Alexandra Sandru
Miercuri, 17 Martie 2010, ora 16:16

   

Greva de la metrou, anulata
Sindicalistii de la METROREX au renuntat la greva generala care era programata joi, dupa ce Guvernul a avizat miercuri bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2010 cu o usoara scadere a fondului de salarii si cu o includere in salariul de baza a unor sporuri pentru angajati.

"Administratia Metrorex si Sindicatul UNITATEA - Sindicatul Liber Metrou in calitate de reprezentant al salariatilor Metrorex, au convenit asupra incheierii unui nou Contract Colectiv de Munca, pentru perioada 2010 - 2011, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare (Legea nr. 130/1996 a contractelor colective de munca, Legea nr.11/2010 a Bugetului de Stat pe anul 2010, Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice si respectarea Acordurilor cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International).

Noul Contract Colectiv de Munca a fost negociat si semnat ca urmare a aprobarii in sedinta Guvernului Romaniei din data de 17.03.2010 a Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2010 al Companiei Metrorex, fara majorarea fondului de salarii, care se mentine la nivelul anului 2009", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, sindicalistii au renuntat la greva de joi, "din respect pentru cei 600.000 de utilizatori silnici ai metroului din Bucuresti".

"Administratia Metrorex si Sindicatul Unitatea au manifestat disponibilitate totala in solutionarea conflictului de interese existent la metrou, principalul argument fiind determinat de contextul economic general, prioritar fiind interesul pentru pastrarea si stabilitatea locurilor de munca. (...) Din respect pentru 600.000 de utilizatori zilnici ai metroului din Bucuresti, greva generala programata pentru data de 18 martie 2010 a fost anulata", mai arata documentul citat.

Saptamana trecuta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a anuntat ca aproximativ 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 18 martie, deoarece nu a fost semnat contractul colectiv de munca, expirat la 1 noiembrie 2009.

Curtea de Apel Bucuresti a admis in 2 martie recursul sindicalistilor de la metrou la decizia Tribunalului Bucuresti, instanta care a declarat nelegala greva declansata in noiembrie 2009.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3375 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu-i corect...

daca-i criza, criza sa fie pentru toti. Nu ma pot abtine, Ion Radoi sa ma apuce de un c.. am inteles ca este posibil ca salariile celor de la Metrorex vor creste cu pana la 10%. Repet NU ESTE CORECT fata de restul populatiei.

 

De asta

tot spun: guvern mare + implicare in viata cetateanului = dezastru. Cazul Metrorex, sunt sigur ca sunt milioane care folosesc lunar metroul. La atatia clienti ar trebui ca compania sa de-a angajatilor mii de euro salar. Unde *** merg banii? Asta arata ce inseamna cand statul se implica in afaceri. Iar cand se implica in viata privata iese o varza si mai mare.

 

Salariul mediu brut in cadrul Metrorex este de 3.600 de lei (857 de euro).

Citeam chiar acum in cotidianul EVZ. O fi o greseala, mi se pare mult comparat cu alte salarii romanesti.

Asta inseamna...

...1400 lei salariul mediu net, adica aprope de salariul mediu net pe economie. Nu mi se pare chiar asa de mult...

Ce are sa zicem cancelarul german Angela Merkel cu metroul din Berlin in comun?

Nimic, sau probabil doar faptul ca a calatorit cu el.
Ideea e urmatoarea: un guvern are probleme nationale de rezolvat, metroul ar trebui sa fie subventionat (daca e cazul) doar din bugetul orasului. Asa e in Berlin, asa e in alta parte.

 

Ba da e foarte corect

Desi multa lume, in frunte cu cei de la televiziuni care nu fac altceva decat sa intoarca poporul impotriva puterii si Guvernului actual se pare ca acesta va gasi de fiecare data o solutie oprima pentru a nu se ajunge la astfel de manifestari extreme.

 

fata, zau...

Voi laudatorii nu obositi niciodata ?
masuri optime..vax prostii...
n-ati vazut nimic inca...
toti cei care saptamana asta au promis greve numai le-au amanat prostiti, a cata oara, de un guvern de incompetenti infumurati...
vom vedea saptamana viitoare ca nimic din ce li s-a promis si propus azi nu se va intampla !
te astept sa comentzi atunci...

I will be here.....;;)

Cu cea mai mare placere;)

E . o . J .

.

 

greva de la metrou si efectul razelor gamma asupra anemonelor!

- Atentie ca se lichesc usile! Urmeaza statia Primaverii cu podisca pe partea dreapta "

 

Nu ,nu Feher !

Metroul din berlin de la bun inceput a rfost conceput,proiectat si finantat edi babii municipialitati,pe cane cel bucurestean a fost ca,,OBIECTIV NATIONAL,,prevazut in planul de dezvoltarea Romaniei, si nu un obiectiv al municipialitati. Finantarea a fost de la bugetul de stat, deci este al statului,letgat prin ecartament normal de cafea ferata, care le si repara. Metrorex este o unitare a CFR, ca si CFR Marfa sau calatori. De aceia veniturile de la metrorex se cuantifica doar prin indicatorii de calitate,cantitate, dar se varsa la bugetul de stat.
Daca qar fi particulara sqau a orasului era Opresc calare pe gramada de bani sa intre in cartea recordurilor iar DON DINO ar fi murit de ciuda ca nu poate ajuge la ciolan,ca sa o transforme in,,METRO-STIRLING,,. Atunci cei 1,6 lilioane Euro datoria PNL, pentru Don Dino ar fi un,,mizilic,, si Antonescu s-ar fi luat de piept si cu D.zeu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor