Guvernul a triplat taxa auto pentru masinile vechi

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 15:48
10449 citiri
Guvernul a triplat taxa auto pentru masinile vechi

Taxa de poluare auto pentru prima inmatriculare a masinilor second-hand va fi majorata, potrivit deciziei luate joi in sedinta de Guvern.

Guvernul a decis triplarea taxei de auto pentru masinile second-hand, iar decizia privind suspendarea aplicarii taxei auto pentru masinile noi se va aplica incepand cu 15 decembrie, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu a primit inca un raspuns de la Comisia Europeana in legatura cu decizia Guvernului de a suspenda pentru un an taxa auto pentru masinile noi.

Taxa de prima inmatriculare, introdusa in Codul Fiscal de la inceputul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de incalcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana.Autoritatile romane au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeana pentru ca aceasta sa accepte forma de calcul a taxei.

Ultima revizuire a taxei (cea de-a treia) a fost facuta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat in februarie o motiune simpla a PD-L prin care se cerea anularea taxei. Guvernul a luat in calcul prevederile motiunii si a adoptat in primavara acestui an actuala forma a taxei, printr-o Ordonanta de Urgenta.

Taxa de prima inmatriculare a fost redenumita "taxa de poluare" si se aplica incepand cu 1 iulie 2008.

Guvernul a decis in urma cu doua saptamani suspendarea aplicarii taxei auto pentru masinile noi Euro 4 care nu depasesc capacitatea cilindrica de 2000 cm cubi (in perioada 1 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009). Decizia urma sa fie pusa in practica din 1 decembrie, dar Guvernul a decis aplicarea din 15 decembrie in lipsa unui raspuns pozitiv de la CE, pana la aceasta data.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca Guvernul ar putea decide majorarea taxei de poluare pentru masinile second-hand pentru a evita ca Romania "sa devina cimitirul de masini vechi al Europei".

Tariceanu a adaugat ca Executivul ia in calcul si majorarea primei de casare pentru masinile vechi, sustinand ca aceasta ar putea ajunge la "pragul psihologic" de 1.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#taxa auto, #majorare, #sedinta de guvern , #frauda