Guvernul vrea sa isi asume raspunderea pe legea salarizarii unice

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 14:21
1460 citiri
Guvernul vrea sa isi asume raspunderea pe legea salarizarii unice

Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea si pe legea salarizarii unice in domeniul bugetar, dupa ce marti s-a anuntat asumarea raspunderii pe Codurile Civil si Penal, informeaza Realitatea TV.

Premierul Emil Boc a fost prezent, miercuri, la intalnirea dintre reprezentantii ministerului Muncii si liderii sindicali care au discutat despre modul in care va fi alcatuita legea salarizarii unice.

Boc le-a cerut reprezentantilor sindicali si ai ministerului ca legea sa fie gata pana pe 20 iunie, ca sa poata intra in Parlament pe 30 iunie.

Liderii sindicali care au participat la discutiile de la Ministerul Muncii privind aceasta lege s-au plans in repetate randuri ca s-au lovit de o pozitie refractara din partea celor care au legi speciale de salarizare, cum ar fi cei de la Ministerul de Interne, de Externe sau Ministerul Justitiei.

Modelul german pentru legea salarizarii unice a fost propus de ministrul de Interne, Dan Nica, pe motiv ca acesta este cel mai bun dintre toate modelele de legislatie din tarile europene.

Executivul a cerut ca procesul de echivalare sa fie terminat pana pe data de 30 iunie, in conditiile in care adoptarea legii salarizarii unice este una din conditiile acordului cu Fondul Monetar International, prin care Romania a imprumutat 20 de miliarde de euro.

Premierul Boc estima ca legea salariarii unice va intra in vigoare pe 1 ianuarie 2010.

#Guvern asuma raspundere, #lege salarizare unica , #frauda