Harta verde a Bucurestiului, un proiect neconventional

Luni, 12 Mai 2008, ora 12:00
3057 citiri
Harta verde a Bucurestiului, un proiect neconventional

"Harta verde" a Bucurestiului a fost distribuita cu ultimul numar al revistei National Geographic si a fost oferita gratuit, duminica, in Gradina Cismigiu. Luni a fost lansat si site-ul care cuprinde o varianta extinsa a hartii - cu zonele verzi de la periferia Capitalei.

Concret, "harta verde" a Bucurestiului cuprinde toate spatiile verzi, inclusiv scuaruri, pistele pentru biciclisti, locurile de unde se pot inchiria (unul singur, in prezent), magazinele ecologice, monumentele istorice etc.

Green Map este o harta locala a mediului inconjurator care include atat obiective culturale si sociale cat si obiective naturale, reprezentate si identificate printr-o serie de simboluri valabile la nivel global.

Scopul principal al "hartilor verzi" este de a promova sustenabilitatea comunitatilor, de a incuraja implicarea lor in descoperirea unor noi resurse, dar si in ceea ce priveste protejarea resurselor existente, de a crea legaturi intre comunitati si turistii in vederea dezvoltarii si implementarii unor initiative legate de protectia mediului si de dezvoltare durabila.

"Harta verde" a aparut in 1992. Wendy Brawer, o americanca din New York, a avut ideea de a realiza o harta care sa ajute turistii, pe cei stabiliti de curand in oras, dar si pe newyorkezii get-beget sa gaseasca usor obiectivele naturale si culturale importante.

Scopul initial al acestei harti era de a prezenta orasul dintr-o perspectiva proaspata, atractiva atat pentru vizitatori, cat si pentru comunitatile locale care sa genereze implicare in viata urbei.

Proiectul a fost un succes si s-a extins rapid in lume. Incepand cu anul 2007 a fost creata pe Internet o comunitate virtuala a "hartilor verzi", www.greenmap.org. Proiectul romanesc, lansat lunea aceasta on-line, se afla la adresa www.hartaverde-bucuresti.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Francezul Arthur Rinderknech s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti şi e dotat cu...
Cine e jucătorul care a pierdut două meciuri într-o zi la Țiriac Open. Rezultatele de luni
Cine e jucătorul care a pierdut două meciuri într-o zi la Țiriac Open. Rezultatele de luni
Argentinianul Mariano Navone, brazilianul Thiago Seyboth Wild şi francezul Arthur Rinderknech s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are...
#Bucuresti, #biciclete, #Harta verde , #frauda