Hora politicienilor la 151 de ani de la Unirea lui Cuza

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 11:12
3931 citiri
Hora politicienilor la 151 de ani de la Unirea lui Cuza
Foto: Arhiva

Ca in fiecare an, comemorarea zilei de 24 ianuarie, ziua in care romanii de pretutindeni sarbatoresc Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca sub sceptrul lui Alexandru Ioan Cuza, aduna politicienii, aliati sau adversari, laolalta.

Traian Basescu urmeaza sa mearga duminica la Focsani, loc in care va ajunge si Mircea Geoana. Prezenta celor mai importanti doi oameni ai statului in acelasi loc se datoreaza manifestatiilor organizate in principalele orase ale tarii.

Manifestarile din Focsani au inceput de la ora 10:00, la Muzeul Unirii din Focsani, cu simpozionul "Focsanii si marile momente ale istoriei nationale".

Basescu se va alatura celorlati incepand cu ora 16:00, anunta Monitorul de Vrancea. Seful statului va fi intimpinat de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

La aceste manifestatii au fost invitati primul ministru Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, toti ministrii, presedintele PNL, Crin Antonescu, toti presedintii de Consilii Judetene din Regiunea de Dezvoltare Sud Est, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preasfintitul Parinte Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei, insa nu se stie daca vor ajunge toti.

De asemenea, in Iasi se organizeaza o serie de manifestari la care au fost invitati Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

La Iasi vor canta Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Laura Lavric si ansamblul "Busuioc Moldovenesc".

La 12.00 Garda de Onoare va defila pe strazile centrale din imediata apropiere a Pietii Unirii si, ulterior, va fi intonata Hora Unirii si va avea loc Hora populara, anunta Newsin.

Pitestenii vor sarbatorii Ziua Unirii. Astfel, incepand cu ora 10:30 pitestenii au inceput sa se stranga in fata monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din b-dul. I.C. Bratianu. Fanfara "Argesul" a Teatrului Alexandru Davila va interpreta marsuri si cantece patriotice, iar orchestra Doina Argesului" si Ansamblul folcloric "Dorul" ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges vor sustine recitaluri de muzica si dansuri populare, anunta Adevarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Ziua Unirii Basescu, #Basescu manifestatii Unire, #Basescu Geoana Ziua Unirii , #frauda