Iarna dezlantuita - Vezi starea drumurilor si prognoza meteo minut cu minut

Marti, 09 Februarie 2010, ora 11:30
6012 citiri
Iarna dezlantuita - Vezi starea drumurilor si prognoza meteo minut cu minut

Desi meteorologii anuntasera ca ninsoarea se mai potoleste, dupa valul din weekend care a paralizat sudul tarii, n-a fost sa fie asa.

In noaptea de luni spre marti a nins vartos, spre disperarea romanilor care au ramas blocati in diferite colturi de tara sau a celor care se apucasera sa curete zapada din jurul blocului.

Marti dimineata, stratul de zapada proaspat asternut din Bucuresti era de aproximativ 30 de centimetri. Scolile au ramas inchise, pentru a doua zi consecutiv. Prognozele meteo sustin totusi ca iarna se va calma, cel putin pentru moment. Romania a iesit de sub incidenta codului portocaliu luni, la ora 20.00.

Ziare.com iti prezinta, minut cu minut, starea drumurilor, prognoza meteo si problemele cauzate de ninsoare si viscol

11:57 - Drumul national 1D Albesti - Urziceni a fost redeschis marti dimineata. Cele 38 de TIR-uri ce erau blocate se deplaseaza in coloane de cate 8, fiind insotite de echipaje de politie.

11:30 - Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a revenit asupra recomandarilor de restrictionare a ciculatiei autovehiculelor cu masa maxima autorizata de peste 7,5 tone, astfel ca circulatia acestor vehicule va fi reluata marti, de la ora 12.00.

11:03 - Doua drumuri nationale din judetul Calarasi - DN4 Oltenita-Bucuresti si DN31 Calarasi-Oltenita - au fost deschise circulatiei rutiere. Se actioneaza pentru deblocarea DN41 Oltenita - Cascioarele, iar pe DN3 se lucreaza inca pentru ca sunt unele probleme intre Calarasi si Lehliu-Gara.

11:00 - Peste cateva ore este posibil sa se deschida A2, pentru ca este presiune mare de tiruri de la Constanta, a declarat prefectul judetului Calarasi, Nicolae Enciu.

10:45 - Mijloacele de transport in comun din Capitala circula in continuare cu dificultate din cauza zapezii acumulate in ultimele zile, a declarat Mihai Vladarau, sef relatii publice in cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). RATB a suplimentat si marti numarul mijloacelor de transport in comun, cu un numar de 100 de autovehicule (autobuze, tramvaie si troleibuze), in total fiind in circulatie peste 1.500 de masini.

10:32 - Proba practica a examenului pentru permisul de conducere nu va fi sustinuta, in Bucuresti si Ilfov, nici marti si nici miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

10:20 - Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat ca mai multe trenuri ajung in statia Gara de Nord cu intarzieri cuprinse intre 25 de minute si 150 de minute.

10:05 - Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca va trimite doua elicoptere pentru salvarea persoanelor inzapezite.

10:00 - Drumul national 22D, intre localitatile Cerna si Macin, a fost deblocat, conform informatiilor furnizate de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Tulcea.

09:15 - Circulatia navelor maritime pe canalul si la bara Sulina a fost reluata marti dimineata, ca urmare a imbunatatirii conditiilor hidrometeorologice.

08:30 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca in judetul Ialomita DN2A Slobozia - Urziceni si DN2C Slobozia - Buzau au fost deblocate.

07:51 - Primarul Sorin Oprescu a anuntat ca se circula "decent" in Bucuresti si a cerut angajatilor RADET sa deszapezeasca in jurul centralelor. "Sa se mobilizeze sindicatul si va rog sa rezolvati. Va rog sa va impartiti, sa va faceti planul, astfel incat cele 600 de puncte RADET sa fie deszapezite", a declarat Sorin Oprescu.

07:15 - Actiunea de deszapezire din Bucuresti este ingreunata, pe benzile de circulatie de pe multe artere si in statiile de transport in comun, din cauza autovehiculelor parcate neregulamentar pe carosabil, s-a aratat si in sedinta de marti dimineata a Comandamentului de deszapezire al Capitalei.

07:00 - Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, din cauza conditiilor meteo nefavorabile sunt inchise urmatoarele drumuri nationale:

- in judetul Ialomita: DN2A

- in judetul Buzau: DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, DN2B Buzau - Braila (traficul este intrerupt pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5t) si DN2C Costesti - Padina;

- in judetul Vrancea: DN 23B Maicanesti - Ciorasti;

- in judetul Teleorman: DN51A Zimnicea - Piatra, DN65E Rosiori de Vede - Furculesti, DN65A Turnu Magurele - Rosiori de Vede;

- in judetul Galati: DN24D in zona Craiesti;

- in judetul Calarasi: DN3 Lehliu - Calarasi, DN41 Oltenita - Daia.

Autostrada A2 ramane inchisa pe segmentul Bucuresti - Drajna.

Prognoza meteo

Bucurestenii trebuie sa se pregateasca de mocirla, pentru ca in zilele urmatoare se vor topi muntii de zapada si va ploua. Prefectul Capitalei a cerut luni primarilor sa depoziteze zapada luata de pe strazi si sa curete gurile de canal. Canalizarea s-ar putea sa nu faca fata.

Cerul va fi variabil, cu innorari si ninsori slabe ziua, indeosebi in sud-estul tarii si la munte, iar la sfarsitul noptii in vest si sud.

Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Vremea se va incalzi usor, cu temperaturi maxime intre -6 si 4 grade Celsius, iar cele minime, in general, intre -13 si -3 grade C. Vor fi conditii de ceata, mai ales in zonele joase din sudul tarii. In Capitala, cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de -1 grad C, iar cele minime vor fi de -13 grade Celsius. Vor fi conditii de ceata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#drumuri inchise zapada, #starea drumurilor februarie 2010, #oameni blocati zapada, #prognoza meteo februarie 2010 , #frauda