IGPR contesta amenda pentru Loganuri

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 20:11
1454 citiri
IGPR contesta amenda pentru Loganuri
Foto: Arhiva

Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat, marti, ca va face recurs impotriva deciziei luata de magistratii Judecatoriei Sectorului 5, prin care le-a fost respinsa contestatia fata de amenda data de ANRMAP in cazul contractului pentru Loganuri.

"Inspectoratul General al Politiei Romane va ataca in instanta decizia Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, prin care a fost respinsa contestatia depusa impotriva amenzii aplicate de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice ca urmare a incheierii, in cursul anului 2008, a contractelor de achizitie pentru mai multe autospeciale", se arata in comunicatul IGPR.

Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti, contestatia facuta de Inspectoratul General al Politiei Romane impotriva amenzii primite de la Autoruitatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) in cazul contractului de cumparare a Loganurilor.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au respins, marti, ca neintemeiata, contestatia facuta de IGPR impotriva amenzii de 35.000 de lei aplicate in urma contractului de cumparare a Loganurilor, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Tribunalul Bucuresti a admis, pe 22 octombrie 2009, recursul Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice impotriva deciziei Judecatoriei Sector 5 de anulare a amenzii de 35.000 de lei aplicate IGPR in urma contractului de cumparare a Loganurilor, dosarul fiind trimis spre rejudecare la aceeasi instanta.

Judecatoria Sectorului 5 a admis, pe 18 februarie 2009, contestatia Inspectoratului General al Politiei Romane si a anulat amenda de 35.000 de lei primita in urma contractului de cumparare a Loganurilor. Instanta a constatat nulitatatea procesului-verbal de contraventie.

Inspectoratul General al Politiei Romane a achitat amenda aplicata de Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), dar a formulat si o plangere impotriva procesului-verbal la Judecatoria Sector 5, prin care cere anularea sanctiunii contraventionale. "Institutia noastra a achitat la data de 24 decembrie 2008, jumatate din minimul prevazut de lege pentru fapta contraventionala constatata (5.000 lei), pentru a profita de acest beneficiu al legii, insa a formulat si plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor seria AR nr. 00611 al Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice, la Judecatoria Sector 5 Bucuresti, unde s-a constituit dosarul cu nr. 94/302/2009", a precizat, pe 23 ianuarie 2009, Inspectoratul General al Politiei Romane, la cererea NewsIn.

In luna octombrie 2008, contractul de achizitionare a unor autoturisme destinate Inspectoratului General al Politiei Romane a fost catalogat, intr-o sedinta CSAT, de catre presedintele Traian Basescu, a fi dubios. Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) ar fi cumparat autoturisme Logan pentru Politia rutiera, la pretul de 70.968 de euro fiecare. Lista tuturor tipurilor de masini pentru care IGPR a semnat contracte de cumparare a nu mai putin de 2.136 de masini cuprinde 29 de modele ale unor marci diferite. Ministrul Internelor de atunci, Cristian David, a anuntat atunci ca sesizeaza DNA privind rezultatele anchetei efectuate de Corpul de Control al Ministerului de Interne cu privire la contractul incheiat de Inspectoratul General al Politiei pentru achizitia de masini si, ulterior, a cerut conducerii Inspectoratului General al Politiei Romane sa suspende contractele de achizitie de autospeciale pentru Politie.

Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a amendat Politia Romana cu 35.000 de lei in cazul atribuirii contractului privind achizitia de Loganuri si a cerut anularea raportului privind procedura de atribuire, se arata intr-un raport de control al institutiei.

Ulterior, fostul ministru David a cerut si a primit aprobarea premierului Calin Popescu Tariceanu pentru a-l demite de la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane pe chestorul Gheorghe Popa. Scandalul Logan a facut ca toate achizitiile structurilor MIRA sa fie supuse verificarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#recurs IGPR ANRMAP, #contesta contract Loganuri , #frauda