IGPR: Contractul "Logan" poate fi anulat

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 21:10
1824 citiri
IGPR: Contractul "Logan" poate fi anulat

Politia Romana sustine ca doar Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice(ANRMAP) poate cere, potrivit legii, anularea contractului Logan in justitie si ca amenda pe care a primit-o are, la baza, propriile sesizari.

Inspectoratul General al Politiei Romane a achitat amenda aplicata de ANRMAP, dar a formulat si o plangere impotriva procesului-verbal la Judecatoria Sector 5, prin care cere anularea sanctiunii contraventionale.

"Institutia noastra a achitat la data de 24 decembrie 2008, jumatate din minimul prevazut de lege pentru fapta contraventionala constatata (5.000 lei), pentru a profita de acest beneficiu al legii, insa a formulat si plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor la Judecatoria Sector 5 Bucuresti, unde s-a constituit dosarul", a precizat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in noiembrie 2008, ANRMAP a facut verificari in legatura cu contractul "Logan" si nu a constatat nicio incalcare a legii care sa determine aplicarea de sanctiuni sau sa ceara anularea contractelor.

Un al doilea control a avut loc in decembrie 2008, cand, la sesizarea Inspectoratului General al Politiei Romane, Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice a reverificat contractul si a aplicat sanctiuni.

IGPR sustine si ca, in urma celui de-al doilea control, din decembrie 2008, ANRMAP a formulat o plangere prealabila prin care solicita anularea raportului procedurii de achizitie publica a mijloacelor de transport - leasing financiar, la care IGPR a raspuns prin adresa oficiala in care a precizat ca se afla in imposibilitatea legala de a da curs cererii respective, intrucat, potrivit dispozitiilor art. 209 (1) din OUG nr. 34/2006 "autoritatea contractanta are posibilitatea de a anula aplicarea procedurii daca ia aceasta decizie, de regula, inainte de data transmiterii comunicarii privind rezultatul aplicarii procedurii de atribuire si oricum, inainte de data incheierii contractului".

Astfel, dupa data incheierii contractelor, competenta pentru anularea acestora revine instantei de judecata la solicitarea expresa a ANRMAP, potrivit art. 2961 din O.U.G. 34/2006.

In prezent, se realizeaza o evaluare din punct de vedere juridic a variantelor de lucru ce se pot desprinde dupa incheierea acestor contracte de achizitie publica, iarcontractul Logan este inderulare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Logan Politie, #IGPR, #ANRMAP , #frauda