Ziare.com

Impactului proiectului Rosia Montana asupra mediului, reevaluat

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 22:13

   

Impactului proiectului Rosia Montana asupra mediului, reevaluat
Procedura de evaluare a impactului asupra mediului a proiectului Rosia Montana a fost reluata, potrivit Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi.

Titularul proiectului a demarat etapa de informare si consultare publica inca din luna ianuarie a acestui an, a declarat Nemirschi, citat de Evenimentul Zilei.

Astfel, s-au desfasurat dezbateri publice in Rosia Montana, Cimpeni, Bucium si Abrud.

Nermirschi a spus ca nu are informatii potrivit carora predecesorul sau, Attila Korodi, ar fi suspendat procedura de evaluare.

In ultimele zile, autoritatile locale, un sindicat al minerilor de la Rosia Montana si o organizatie neguvernamentala au adresat scrisori deschise, solicitand reluarea procedurii.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1710 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

OTRAVA

otrava pt ROMANIA ! se foloseste CIANURA in cantitati industriale !!!! Asta este capitalismul.. pt unii bani pt altii moarte

 

Nu aveti dreptate

In tarile civilizate, Europa de vest, de exemplu aceasta procedura cu cianuri a fost interzisa de mult, la noi sluga lui Mazare mai vrea si el o spaga pe care sa o imparta cu stapinul lui de la mare.

Aurul Tarii Motilor nu este al nostru ci a urmasilor si a urmasilor nostri.Auziti porci de vanzatori?

In anul 1886 buciumani au organizat o razmerita impotriva unei societati franceze care le jegmanea aurul din cea mai bogata mina a Buciumului,probabil din toate timpurile,S.Petrus et Paulus.Atunci ungurul Lukacs Laszlo,propietarul minei,a rupt contractul cu buciumanii care adusesera mina ,prin cheltuieli mari si multa truda,in starae de "benedictie"si o arendeaza societatii franceze condusa de bancherul Georges Merluche.
Dar sa va citez cateva randuri scrise de Ovidiu Barlea in "Steampuri fara apa":"Afland(societatea franceza) ca in anul precedent societatea germana "Harkortsche Bergwerke"a cumparat mina de la Ruda de langa Brad,cea mai bogata in aur pe acea vreme,a tinut sa-i bareze oarecum drumul si a staruit pe langa Lukacs Laszlo sa-i vanda "S.Petrus et Paulus",sau macar sa i-o arendeze. Consiliul de administratie al societatii avea incredere deplina in experienta indelungata a inginerului Georges si a sperat ca in CINCI ani sa poata secatui filoanele mai bogate ale minei.
Vam scris asta ca sa vedeti ca in vremuri cand Tara Motilor nu era a Romaniei,au muls-o cu sete care cum a dorit,acum ca este parte a Romaniei,ungurul Atila Korodi,a incercat salvarea Rosiei insa pleava de oameni ce a mai ramas in aceasta zona condusi de la spate de moldoveanul hutuleac reusesc sa spurce onoarea motilor.In vreme ce milioane de romani isi cauta o paine prin pe unde pot,o mana de oameni ,cu toata opozitia capetelor luminate ale RO,vor sa aiba jobul dupa casa.Daca asta se va intampla,cred ca si Marele patriot al Rosiei Montane,care a fost protul Simion Balint,se va intoarce in groapa .
Sa va fie rusine

 

nemirschi

Daca il cheama nemirschii ce sa mai asteptam de la el?

 

cine-i fraier chiar crede

cine sa-i mai creada imi spune-ti si mie? pai s-a oprit cercetarea sau nu? raspunsul corect e la cine da mai mult. mafia verde isi arata colti. interesul e sa cheltuiasca banii canadienilor pe avize si scandaluri si la sfarsit sa spuna ca nu era nici un pericol.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor