In biroul lui Antonie Solomon au fost gasiti doar 120 de euro

Vineri, 05 Martie 2010, ora 19:58
1526 citiri
In biroul lui Antonie Solomon au fost gasiti doar 120 de euro
Foto: Arhiva

Consilierul de imagine al lui Antonie Solomon, Florin Lobda, a declarat, vineri, ca in biroul edilului procurorii au gasit 23 de dolari americani, 50 de euro si 1.000 yeni japonezi, adica echivalentul a circa 120 euro, si in niciun caz 100.000 de euro, asa cum au aparut zvonuri.

Florin Lobda a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca a fost martor la toate cele trei perchezitii ale anchetatorilor.

Recursul in cazul lui Antonie Solomon a fost amanat (Video)

"Au aparut tot felul de informatii care lezeaza imaginea primarului Antonie Solomon, dar si a institutiei pe care o reprezinta. Sunt amanunte total eronate. Vreau sa mentionez ca am participat in calitate de martor la toate cele trei perchezitii organizate de anchetatori, iar in masa de lucru a acestuia au fost descoperiti 23 de dolari americani, doua bancnote de 20 euro, doua de cinci euro si 1.000 de yeni japonezi. Intr-adevar, acasa la domnul primar a fost descoperita suma de 200.000 euro, insa, din cate stiu, s-au depus documente justificative pentru aceasta suma", a declarat Florin Lobda, consilierul de imagine al primarului Antonie Solomon.

Acesta a mai spus ca din biroul primarului au fost ridicate mai multe documente cu privire la proprietatile acestuia. "Ca sa stie ce impozite are de platit si sa fie cu documente la zi, domnul Antonie Solomon tinea documentele proprietatilor sale intr-o incapere alaturata biroului de lucru, o camera in care isi schimba costumatiile, si acolo au fost descoperite de procurori si de politistii care au participat la perchezitii", a mai precizat Lobda.

Intrebat de ziaristi daca acasa la Antonie Solomon au fost gasite documente referitoare la protocolul existent intre Primaria Craiova si Univesitatea Craiova, Florin Lobda e infirmat acest zvon.

Consilierul de imagine al lui Antonie Solomon a mai spus ca membrii familiei au reusit sa il viziteze pe Solomon in arestul IPJ Arges in cursul zilei de de vineri, imediat dupa ce a fost adus de la sediul Curtii de Apel Pitesti. "Starea acestuia fizica si psihica este una buna si familia a reusit sa il vada azi. Domul primar stie ce se intampla in oras si are incredere ca justitia isi va face treaba", a afirmat Florin Lobda.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Primariei Craiova, Carmen Licu, a solicitat public reprezentantilor de la Craiova ai Asociatiei Pro Democratia sa dovedeasca acuzatiile de politizare a administratiei publice locale.

"In ultimele 24 de ore au aparut informatii pe alocuri eronate. Am sa fac referire la un comunicat al Pro Democratia-Club Craiova aparut joi. In afara orelor de program, cateva sute de salariati au decis sa se intalneasca la primarie. Cerem asociatiei sa explice afirmatiile facute in acel comunicat, sa explice felul in care au inteles dumnealor ca in cadrul manifestarilor au fost utilizate structuri ale administratiei publice locale pentru influentarea justitiei", a declarat Carmen Licu.

Protest pe proprie raspundere

Liderii Sindicatului Salariatilor din Administratia Publica din Primaria Craiova le-au atras atentia subalternilor lui Antonie Solomon ca persoanele care vor sa mearga luni la Pitesti o vor face pe propria raspundere, fiind obligati sa asigure buna functionare a institutiei cu cel putin o treime din angajati.

De asemenea, intr-un comunicat de presa emis de Sindicatul Salariatilor din Administratia Publica din Primaria Craiova se afirma ca la actiunile de protest de miercuri si joi salariatii din primarie au participat in calitate de cetateni ai municipiului Craiova, si nu de functionari publici.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv miercuri, pentru 29 de zile. Procurorii DNA il acuza ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la unul dintre actionarii principali ai firmei PIC din Pitesti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova, iar 10.000 de euro - pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Primarul Craiovei ar fi primit banii in mai multe transe, in perioada februarie - noiembrie 2006.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Antonie Solomon arestat, #Antonie Solomon bani, #Antonie Solomon mita , #frauda
Comentarii
Poza Pepelea
Pepelea
rank 3
Si de banii de tigari se leaga domnule...