Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

In Romania, Ora Pamantului a scazut cu 100 MW consumul de energie

Duminica, 29 Martie 2009, ora 16:23
2536 citiri
In Romania, Ora Pamantului a scazut cu 100 MW consumul de energie

Ora Pamantului, eveniment prin care romanii au fost invitati sa stinga sambata lumina timp de o ora, a generat o scadere a consumului de energie electrica cu 100 de megawati, a declarat, duminica, pentru NewsIn, directorul diviziei Dispecerat Energetic National, din cadrul Transelectrica.

"Nu a fost vizibila o scadere masiva a consumului de energie electrica la nivel national. Consumul mediu la nivel national la ora de varf este de 7.000 MW, iar, in seara de sambata, aceasta a inregistrat o variatie de numai 100 MW. Daca ar fi participat toti consumatorii, nu numai populatia, s-ar fi cunoscut o diferenta mai mare. Din lucrurile mici se fac faptele mari", a declarat Octavian Lohan.

Estimativ, potrivit lui Lohan, la actiune a participat 10% din populatie.

Anul trecut, pe 29 martie, Ora Pamantului a diminuat consumul cu pana la 150 de megawati, ceea ce inseamna ca aproximativ 1,5 milioane de becuri au fost stinse in intreaga tara, a declarat, la acea data, pentru NewsIn, directorul in cadrul Dispeceratului Energetic National, Marian Cernat.

Romania se alatura in 2009, in mod oficial, campaniei globale Ora Pamantului (Earth Hour), al carei scop este de a dovedi ca populatia poate actiona concertat impotriva schimbarilor climatice, potrivit reprezentantului WWF Programul Dunare-Carpati Romania, Luminita Tanasie.

Institutii importante au inchis lumina

Campania din Romania s-a derulat in orasele Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani, Cluj-Napoca si Tulcea. In Capitala, au fost stinse luminile de la institutii importante precum Palatul Parlamentului. Pe 28 martie, la 20:30, odata cu stingerea luminilor, WWF a organizat un eveniment de strada in Piata Constitutiei, impreuna cu Astroclubul Bucuresti.

WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea naturii si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

Campania este organizata de WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizatie de mediu din lume.

Earth Hour este un apel global la actiune pentru un viitor sustenabil. Earth Hour a fost organizat pentru prima oara in 2007, in Sydney, Australia, cand 2,2 milioane oameni si companii au stins luminile timp de o ora. Un an mai tarziu, evenimentul a devenit global, antrenand 50 de milioane de oameni din 35 de tari.

Potrivit Reuters, citat de Green Report, in 2008, aproape 30 de milioane de oameni au stins luminile timp de o ora, pentru a-si arata sprijinul fata de lupta impotriva incalzirii globale, primii fiind cei din Fiji si Noua Zeelanda.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ora Pamantului consum, #reducere consum energie , #frauda