Inca 45 de milioane de lei, alocate pentru Stadionul National

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 16:07
1509 citiri
Inca 45 de milioane de lei, alocate pentru Stadionul National

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat alocarea a inca 45 de milioane de lei pentru construirea viitorului Stadion National, din fondurile altor lucrari, dupa ce suma initiala de 40 milioane de lei, prevazuta prin bugetul pe 2009, a fost deja cheltuita.

La votarea bugetului pe 2009, consilierii PD-L au propus suplimentarea sumei de 40 de milioane de lei cu 130 de milioane. Primarul general Sorin Oprescu a respins insa propunerea, subliniind ca fondurile suplimentare ar trebui sa vina de la guvern.

Ulterior, Oprescu a avut mai multe intalniri cu premierul Emil Boc si s-a ajuns la un compromis.

"Ca urmare a intelegerii cu guvernul, acesta va participa cu bani la efortul pentru terminarea Stadionului Lia Manoliu. Conditia este insa ca Primaria Municipiului Bucuresti sa gaseasca mai intai surse de finantare in bugetul propriu.

Anul acesta, PMB a alocat aproape 10 milioane de euro din bugetul propriu, dar suma minima necesara pentru ca stadionul sa fie inaugurat in 2011 este de 50 de milioane de euro. Am gasit solutii pentru inca 10 milioane de euro, adica echivalentul celor 45 de milioane de lei ce fac obiectul hotararii inclusa pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri", explica viceprimarul Mircea Raicu.

Potrivit lui Raicu, redirectionarea celor 45 de milioane este mai mult decat oportuna si pentru ca exista riscul ca sume de bani prevazute pentru investitii sa nu fie cheltuite.

Lucrarile la viitorul Stadion National au inceput in toamna lui 2007, cand, dupa meciul cu Albania din preliminarii, a fost demontata simbolic o gradena. Noua arena va gazdui, in 2012, finala UEFA Europa League, fosta Cupa UEFA.

La votul de miercuri a fost aprobata si alocarea a 55 milioane lei pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), pentru subventia de tarif la transportul in comun, precum si suplimentarea cu 19,6 milioane lei a fondurilor pentru lucrarile de investitii ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET). Banii pentru cele doua regii vor fi luati tot de la investitiile in infrastructura.

Pentru RADET erau prevazuti initial 39,6 milioane de lei, restul de 20 de milioane urmand sa fie folositi pentru a cumpara case de patrimoniu care acum apartin ministerului Culturii, potrivit primarului Sorin Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stadionul National bani, #lucrari Stadionul National, #fonduri Stadionul National, #buget constructie Stadionul National , #frauda