Ziare.com

Insemnul regal, scos din stema Timisoarei

Marti, 16 Iunie 2009, ora 19:28

   

Insemnul regal, scos din stema Timisoarei
Insemnele Casei Regale de Hohenzollern-Sigmaringen vor fi scoase de pe stema municipiului Timisoara, deoarece aceasta nu mai corespunde realitatilor istorice.

In referatul care insoteste noul blazon se mentioneaza ca modelul stemei actuale, care dateaza din 1995, nu a beneficiat de aprobarea Guvernului.

Prof. dr. Ioan Hategan, istoric cercetator stiintific, a declarat ca traditia heraldica cere ca in noile steme, de dupa 1990, sa fie preluate in parte sau toate insemnele heraldice care au constituit stema de dinainte de 1930.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2792 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu inteleg...

Daca prof. dr. Ioan Hategan declara ca "traditia heraldica cere ca in noile steme, de dupa 1990, sa fie preluate in parte sau toate insemnele heraldice care au constituit stema de dinainte de 1930", atunci de ce se mai pune problema scoaterii in totalitate a insemnelor Casei Regale?

Stire confuza...

 

esti tu confuza

sau nu stii sa cEtesti !
sau nu vrei sa crezi ce cEtesti !
sau esti vreo tzucalara regala :-))))))))))))

esti dintr-o alta realitate istorica , nu te-ai prins inca ?!

Uita-te in propria-ti ograda

In schimb tu faci dovada ca stii sa scrii.

Cred ca e vorba de doua pareri diferite in articol

numai bine

 

 

Stema regala

Sarbii,ungurii,bulgarii,rusii etc. au in prezent stemele cu coroana,de pe timpul cand erau monarhii.E mai buna stema noastra actuala,cu vulturul fara coroana,lei etc.,decat cea regala(creata de N.Grigorescu) sub care ne-am acoperit de glorie in razboaiele de independenta,balcanice,mondiale sau de reintregire a tarii? De la Timisoara ma asteptam la mai mult,mai ales ca Regele Mihai le-a ctitorit si Catedrala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor