Ziare.com

Instanta suprema da marti verdictul in procesul Tanacu

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 07:40

   

Instanta suprema da marti verdictul in procesul Tanacu
Inalta Curte de Casatie si Justitie va da marti o sentinta in cazul Tanacu, procesul in care fostul preot Daniel Corogeanu si patru maicute au fost condamnati la inchisoare pentru moartea Irinei Cornici, anunta Realitatea TV. Procurorii au facut recurs dupa ce Curtea de Apel Alba a micsorat pedepsele pe care le-au primit initial cei cinci.

In februarie 2007, preotul Daniel Corogeanu a fost condamnat de Tribunalul din Vaslui la 14 ani de inchisoare, iar cele patru maicute au primit pedepse cuprinse intre 5 si 8 ani. Corogeanu a facut insa apel, iar Curtea Alba Iulia i-a injumatatit pedeapsa, condamnandu-l la 7 ani de inchisoare. Si pedeapsa primita de maica stareta a manastirii a fost redusa de la 8 la 6 ani, in timp ce pedepsele celorlalte trei maicute au ramas neschimbate, respectiv 5 ani.

Preotul Daniel Corogeanu si maicutele sunt acuzati ca in iunie 2005 au supus-o pe Irina Cornici unui ritual de exorcizare, la Manastirea Sfanta Treime din Tanacu. Timp de trei zile, ei au tinut-o pe maicuta legata cu lanturi pe o cruce de lemn, fara apa si fara mancare. Trei zile mai tarziu, Irinca Cornici a murit.

Preotul Corogeanu a sustinut ca a apelat la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul fetei. Atat el, cat si maicutele au fost acuzati de privare de libertate urmata de moartea victimei. Ulterior, preotul Corogeanu si calugaritele au fost exclusi din viata monahala.

Citeste mai multe despre tanacu verdict maicuta
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1009 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor