Intregul mapamond serbeaza Ziua Mondiala a Rasului

Duminica, 04 Mai 2008, ora 19:49

   

Intregul mapamond serbeaza Ziua Mondiala a Rasului
Locuitorii intregului Glob sarbatoresc in prima duminica din mai Ziua Mondiala a Rasului, aceasta fiind sarbatorita pentru prima data in India, in deceniul trecut si adoptata apoi in intrega lume, transmite Europa Fm.

Studiile stiintifice au demonstrat ca rasul imbunatateste starea de spirit, relatiile cu cei din jur, sporeste capacitatea de concentrare si rezistenta la efort, dar creste si increderea in propria persoana.

Primele Cluburi de terapie prin ras au fost deschise in orasul indian Bombay, la ora actuala fiind inregistrate 400 de astfel de "saloane" cu aproximativ 25.000 de cursanti.

Mai mult, cluburile de ras au fost adoptate si de alte tari, precum Statele Unite sau China.

Studii stiintifice au demonstrat ca rasul imbunatateste starea de spirit, relatiile cu cei din jur, sporeste capacitatea de concentrare si rezistenta la efort, dar creste si increderea in propria persoana.


In hohote sau stapanit, cu lacrimi sau cu sughituri, rasul este un excelent antidot pentru stres, tristete, proasta dispozitie sau mahmureala.

Rasul favorizeaza in mod natural schimburile respiratorii: este una dintre putinele activitati, alaturi de cantat, tusit si stranutat, care impinge expirarea dincolo de limita respiratiei de baza.

Inspirarea este mai profunda, pauza de respiratie este mai lunga decat in momentele de odihna, iar expiratia este prelungita.

Acest tip de respiratie contribuie la oxigenarea tuturor tesuturilor din corp.

Ziua Rasului este sarbatorita astazi in numeroase orase din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor