Intronizarea noului Patriarh, pe 30 septembrie

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 14:44
2163 citiri
Intronizarea noului Patriarh, pe 30 septembrie

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a anuntat ca intronizarea noului Patriarh va avea loc duminica, 30 septembrie, cand va avea loc o slujba speciala. Patriarhul va fi asezat pe scaun de trei mitropoliti si va fi citita gramata un text oficial care informeaza credinciosii despre instalarea noului Patriarh.

Parintele Constantin Stoica a afirmat ca desemnarea lui PS Ioan intre cei trei candidati la scaunul de patriarh nu a fost o surpriza si demonstreaza ca jocurile nu erau facute.

Parintele Constantin Stoica a mai explicat pentru Ziare.com motivele retragerii lui IPS Teofan si IPS Laurentiu din turul electoral pentru ocuparea scaunului patriarhal.

IPS Teofan si IPS Laurentiu au declarat in Sfantul Sinod ca doresc sa finalizeze lucrarile incepute in mitropoliile pe care le conduc si ca ar fi imoral" sa lase lucrurile la jumatate", potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com