Ziare.com

IPS Bartolomeu: Pe mine nu ma poate judecata CNSAS-ul, ci Dumnezeu

de Elena Enache
Miercuri, 07 Noiembrie 2007, ora 17:58

   

IPS Bartolomeu: Pe mine nu ma poate judecata CNSAS-ul, ci Dumnezeu
IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei Crisanei si Maramuresului a declarat, miercuri, ca el va cere o judecata din partea credinciosilor, daca CNSAS ii va da vreodata verdict de colaborator al Securitatii, anunta NewsIn.

"Sa zicem ca CNSAS-ul m-ar denunta ca am fost colaborator sau am facut politie politica. [...] Dar pe mine nu ma poate judeca CNSAS-ul, ci Dumnezeu si apoi voi, pentru care am fost trimis aici de catre biserica sa va fiu pastor. Nu ma poate judeca CNSAS-ul pentru ca ma poate judeca vicios. [...] Ma judeca Dumnezeu, constiinta mea", a declarat miercuri IPS Bartolomeu.

In opinia Mitropolitului, Colegiul da verdicte contradictorii, avand in vedere ca se bazeaza pe acte intocmite de fosta Securitate. In plus, IPS Bartolomeu il da ca exemplu pe Andrei Andreicut, care a primit mai intai verdict de sanatate morala, de necolaborare, pentru ca apoi acesta sa fie schimbat si sa fie declarat colaborator.

IPS Bartolomeu a refuzat sa mearga la audieri la CNSAS, deoarece considera verificarile preotilor un amestec in treburile Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 853 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de ce te temi prea-"curatule"a

de nr de dosare completate, de miselia de care esti acuzat sau de toate trei?

adica si fatarnicia in negarea primelor doua?

adica ti-e frica ca al'lalt curat... "poetul" tiparnitelor furate si al terenurilor jefuite, dinescu... te pune la gazeta de perete ca pe timpuri?

e greu sa fii sincer, asa-i? nu ar da bine printre atatia "neprinsi", "nedovediti", sau cu dosare arse... ai vazut ca rugaciunile in desert nu conteaza? sau crezi ca dumnezeul tau iluzoriu nu bate cu bata ca si securitatea in urma denunturilor tale?

o mana spala pe alta... si in mioritica... amandoua manjesc natia!

 

Asta nu se poate!!!!

Ceea ce ne tzine pe noi,ROMANII,impreuna, de sute de ani, a fost in primul rind convingerea noastra--in majoritate--creshtin ortodoxa.
De-a lungul veacurilor am avut conducatori religioshi, spirituali, mai mult sau mai putzin buni, dar asta a fost pentru posteritate sa judece, sa analizeze trecutul shi eventual sa invetze din gresheli.
Totzi shtim ca in regimul comunist a fost greu sa supravietzuieshti -fara a te compromite politic-pina ca shi un amarit de preot de tzara.
Ei, acum a aparut o comisie de LIMBRICI--CNSAS--, in frunte cu un poet ratat nu de mina a doua ci a treia--hotz dovedit--care incearca sa creeze instabilitate in sistemul nostru religios.
Acum cind politica noastra --este vraishte-- nu shti in cine sa mai crezi, s-a gasit acest Dinescu, sa incerce sa ne dezbine din punct de vedere religios.
S-ar prea putea ca shi conducatorii noshtri religioshi--presatzi de realitatzile din perioada respectiva--sa fi facut anumite gresheli, oameni sunt shi ei nu-i asha?, dar asta nu da dreptul nici unei comisii, cu atit mai putzin unui DINESCU sa ne denigreze credintza.
Noi --ca shi creshtini ortodoxi--ne-am ales MITROPOLITZII, shi doar noi, putem renuntza la ei.

pentru Tudor

Tudor, subiectul articolului nu este cine alege sau renunta la mitropoliti, nu ce a fost DInescu sau importanta religiei ci DACA POPII TREBUIE SA SE SUPUNA LEGILOR SAU NU.
Pai daca popii nu se pot supune legilor atunci oamenii de rind de ce s-ar supune ? Cu ce sint cei ce si-au ales aceasta meserie superiori tie sau mie ?
Nimeni nu o sa-i taie capul daca a fost colaborator de securitate DAR OAMENII AU DREPTUL SA STIE asa cum stiu si despre altii.

 

desconsideratie ,dispretuire ptr.popor.

NU PUTEM DECIT SA URLAM DE DURERE CIND AUZIM CUM SE EXPRIMA ACEASTA FIINTA CARE SE CREDE SERVITORUL LUI MYTUL DUMNEZEU.PE CEI CARE
ROMANII REBUIE SA ALUNGE DE LA PUTERE PE CEI CARE TRATEAZA CU ATITA LEJERITATE SI SI CHIAR PERVERSITATE ,PE CEI CARE AU CAUTIONAT INTIMIDAREA ,PERSECUTIA SI CRIMELE COMUNUSTE.
A CEDAT LIDERILOR DICTATURII COMUNISTE DE TEAMA CA I-SI PIERDE "CIOLANUL" MARE DE ROS?
DIN CONTRA TREBUIA SA-SI SACRIFICE VIATA PENTRU POPOR ASA CUM ALTI PREOTI AU FACUT-O. EX. EN POLONIA.
CE DISPRET ARE ACEST OM PENTRU UMANITATE CIND SPUNE CA NUMAI DUMNEZEU POATE SA-L JUDECE,SI NU O INSTANTA A JUSTITIEI SI A POPORULUI.
PENTRU MINE CA ATEE NU MA INFIOREAZA ACEASTA REFLECTIE CU JUDECATA LUI DUMNEZEU ,DAR PENTU CEI CREDINCIOSI I IN EL CA PURTATOR DE CUVINT DIVIN ,VAI,VAI CE CRUZIME SI NERUSINARE .

 

cum asa?

Adica purtatorul de cuvant al lui Isus, cel care ii calca pe urme lui Isus, cel care il imita pe Isus in viata lui personala, cel care pastoreste pe crestini ca sa urmeze pe Isus, asa trebuie sa faca ? Sa toarne la temuta securitate comunista pe nenorocitul de crestin care se spovedeste ca nu mai poate suporta teroarea comunista iar securitatea sa-l salte noaptea miseleste? Cum de a tainuit asta vreme de 17 ani? Nu crede in Dumnezeu si nici in Isus!
BOR este o cloaca de ultimi securisti ticalosi, or fi fost si securisti cinstiti, dar astia sunt ticalosi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor