IPS Teodosie a facut plangere impotriva ordonantei de incepere a urmaririi penale

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 16:52
1388 citiri
IPS Teodosie a facut plangere impotriva ordonantei de incepere a urmaririi penale
foto: Arhiva

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a facut plangere la Parchetul General impotriva Ordonantei de incepere a urmaririi penale pe numele sau, motivand ca procurorii ar fi trebuit sa ceara acordul Patriarhiei Romane, potrivit unor surse judiciare.

Plangerea este facuta in dosarul in care Arhiepiscopul Tomisului este urmarit penal pentru instigare la fals intelectual si luare de mita, dupa ce ar fi cerut bani si cadouri pentru a ajuta un reporter sub acoperire sa se inscrie la Facultatea de Teologie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, nu s-a prezentat pe 28 august la Parchetul General, el facand o cerere de amanare pentru ca si-a angajat un nou avocat, care trebuie sa studieze dosarul, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, intr-un comunicat, dupa ce mass-media a facut public faptul ca impotriva IPS Teodosie s-a inceput urmarirea penala, ca Arhiepiscopul Tomisului "accepta aceasta cercetare cu demnitate si, stiindu-se nevinovat, are incredere in demersurile Justitiei".

"Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Teodosie, al Tomisului, indiferent de speculatiile pe care mass-media si le poate ingadui, in goana dupa senzational, in calitate de cetatean al acestei tari si de slujitor al Bisericii Ortodoxe, accepta aceasta cercetare cu demnitate si stiindu-se nevinovat, are incredere in demersurile Justitiei romane, pentru stabilirea adevarului", se afirma intr-un comunicat de presa emis de institutie.

Parchetul General a inceput urmarirea penala pe numele lui IPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, dar si pentru alti doi preoti. Astfel, preotul Bogdan Chiriluta este cercetat de procurorii ICCJ pentru luare de mita, iar preotul Emil Braescu pentru fals intelectual, spun surse judiciare.

Ancheta procurorilor a inceput dupa dezvaluirile ziarului "Romania Libera", potrivit caruia acesta ar fi cerut bani si cadouri pentru a-l ajuta pe un reporter sa se inscrie la facultate si sa devina preot.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#IPS Teodosie plangere parchet, #IPS Teodosie urmarie penala, #Arhiepiscopul Topisului urmarit penal , #frauda