Iulian Urban, acuzat de instigare la ura rasiala

Joi, 11 Martie 2010, ora 16:41
6048 citiri
Iulian Urban, acuzat de instigare la ura rasiala

Senatorul PD-L Iulian Urban a fost chemat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Ilfov s-a sesizat din oficiu acuzandu-l de instigare la ura rasiala.

"Am fost chemat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in calitate de persoana fata de care Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov s-a sesizat din oficiu cu referire la articolul 317 din Codul Penal care vorbeste de ura de rasa", a declarat pentru Ziare.com Iulian Urban.

El a precizat ca, totul a pornit dupa ce a incercat sa ii ajute pe rromii din comuna Balotesti, in care el locuieste, sa isi gaseasca locuri de munca.

"In Balotesti suntem efectiv terorizati de rromii care savarsesc furturi. Deci noi avem spargeri cateva pe zi in localitate. Sunt judecatori, procurori, oameni din armata carora li se sparge casa o data pe luna.

Vazand ca sunt persoane care au si cate 300 de furturi la activ si politia Ilfov nu reuseste sa faca absolut nimic, ba mai mult sunt persoane care ziua muncesc in curtile politistilor iar noaptea fura de la cetateni am inceput sa facem scandal si am ajuns pana acolo incat am zis sa vedem care este sursa acestei situatii.

Am discutat cu liderii rromilor din localitate care au spus ca fura pentru ca nu au de lucru. Am fost impreuna cu seful de post de la Politia din Balotesti si cu viceprimarul la Agentia de Ocupare a Fortelor de Munca Ilfov, am luat o lista cu 200 de locuri de munca vacante si ne-am dus cu ele la liderii rromilor. Ei ne-au spus ca nu ii intereseaza acele locuri de munca, pentru ca salariul este de 5 milioane pe luna iar din furat strang 50 de milioane. Asa ca au continuat cu furturile", a povestit Iulian Urban pentru Ziare.com.

Senatorul spune ca rromii au continuat sa fure si pentru ca politistii nu au luat nicio masura, locuitorii din Balotesti au inceput sa isi pazeasca singuri casele.

"Am zis ca trebuie sa ajungem la o intelegere cu ei pentru ca situatia tindea sa degenereze. Am zis ca daca Politia nu poate face nimic sa ne sustinem noi intre noi, sa facem garzi civile. Ajunsesem sa ne pazim casele noaptea. Eu am tot descris lucrurile astea la mine pe site", a spus Urban.

Rromii nu se simt discriminati

Potrivit lui Urban, in loc sa ia masuri impotriva rromilor, seful Politiei Ilfov s-a sesizat din oficiu, acuzandu-l pe senator de instigare la ura rasiala si la dezordine publica.

"Sa vedeti cum este posibil ca in Romania, politia care trebuie sa te apere de infractori si nu o face si e in mana in mana cu el, in momentul in care tu te implici si incerci sa iti rezolvi problemele astea, se duce si iti face plangere penala. Spune ca tu ai ceva rasial cu ei si din cauza asta ar trebui sa infunzi puscaria de la sase luni la trei ani.

Seful IPJ Ilfov mi-a facut mie plangere penala pentru instigare la ura rasiala, pe motiv ca in momentul in care am fost sa le spun rromilor ca trebuie sa isi ia locuri de munca si sa nu mai fure, i-am jugnit si ca asta e o chestie rasiala. A zis ca nu le pot impune rromilor sa munceasca, pentru ca daca ei asa vor sa traiasca in stilul asta al lui parazitar si sa fure, asta este, nu am ce sa le fac. Mi-a mai spus ca prin faptul ca noi cetatenii am spus ca vrem sa ne aparam singuri locuintele, inseamna ca instigam la dezordine publica", a spus Urban.

Potrivit senatorului, impotriva rromilor nu s-a luat nicio masura. Mai mult, afirma el, interesant este faptul ca rromii nu se simt discriminati.

"Culmea este ca oricine se duce in Balotesti sa ii intrebe pe liderii rromilor sau pe rromi daca se simt discriminati, ei se uita la tine ca la felul cincisprezece si te intreaba ce este aia discriminare.

Spun ca acolo este raiul lor, fura cand vor. Ei bine, nu se simt ei discriminati, dar vine IPJ Ilfov si citeste pe site-ul senatorului Urban Iulian si zice 'ia sa ii trantim noi o plangere penala si sa il trimitem la puscarie ca ii discrimineaza pe rromii din Balotesti'. Dar culmea este ca acei rromi nu se simt discriminati", a precizat Iulian Urban pentru Ziare.com.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Iulian Urban ura rasiala, #rromi Balotesti Iulian Urban , #frauda
Comentarii
Poza bigone
bigone
rank 2
Poza parerea
parerea
rank 5
DOMNUL MINISTRU DE INTERNE, VASILE BLAGA, STIE?