Judecatorii nu vor fi recuzati in procesul Nicolae Cristea - Loteria Romana

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 15:08
2581 citiri
Judecatorii nu vor fi recuzati in procesul Nicolae Cristea - Loteria Romana

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de recuzare formulata, luni, de avocatul fostului director al Loteriei Romane, Nicolae Cristea, in dosarul in care Loteria ii cere restituirea sumei de aproape 7 miliarde lei vechi, incasata sub forma de prime, anunta NewsIn.

In actiunea formulata la Tribunalului Bucuresti, reprezentantii Companiei Nationale Loteria Romana sustin ca Nicolae Cristea ar fi incasat, in perioada 2004 - 2005, in calitate de director general al Loteriei, peste 6.689.500.000 de lei vechi, sub forma de prime si stimulente, "cu nerespectarea dispozitiilor legale incidente in materie".

Reprezentantii Companiei Nationale Loteria Romana mai arata ca, in urma unui control financiar demarat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in perioada 14 martie 2006 - 17 noiembrie 2006, s-a constatat, intr-un proces-verbal vizand drepturile banesti realizate de directorul general (Nicolae Cristea - n. red.) in anul 2004, ca "drepturile salariale de natura stimulentelor, de 3.198.670.000 lei, au fost incasate cu depasirea nivelului legal de 50% din salariul de baza".

In actiune se mai precizeaza ca, in urma aceluiasi control, a reiesit ca in anul 2005, "drepturile salariale de natura stimulentelor, primei de merit si primelor de sarbatori, de 4.389.500.000 au fost incasate cu depasirea nivelului legal de 50% din salariul de baza".

Potrivit Companiei Nationale Loteria Romana, la dispozitia directorului general Nicolae Cristea a fost pus un fond de prime si stimulente, din care urmau sa fie recompensati salariatii cu merite deosebite.

"Chiar daca s-ar sustine ca, in urma aprobarii constituirii fondului de catre Adunarea generala, directorului general ii revenea acest fond, nu se poate interpreta ca fondul era destinat in exclusivitate pentru a fi incasat de catre directorul general si nu ar fi trebuit sa fie utilizat pentru a premia salariatii cei mai merituosi", se arata in actiunea formulata de reprezentantii Loteriei Romane.

Compania Nationala Loteria Romana isi mai intemeiaza actiunea in raspundere patrimoniala pe Codul Muncii care prevede, in articolul 270, ca "salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor".

De asemenea, Compania Nationala Loteria Romana mai are un proces pe rolul Judecatoriei Sectorului 1, unde l-a dat in judecata pe fostul director general, Nicolae Cristea, si pe membrii Consiliului de Administratie din perioada 2003 - 2005, solicitand recuperea a aproape 90.000 de lei, suma pe care membrii CA i-ar fi acordat-o drept stimulent lui Cristea, in 2004.

Totodata, Loteria a solicitat, in cazul in care instanta va considera ca membrii CA nu sunt responsabili, sa-l oblige doar pe Nicolae Cristea sa restituie suma pe care a primit-o ca stimulent prin decizia Consiliului de Administratie din 5 ianuarie 2005 pentru activitatea sa din anul 2004.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#cerere, #recuzare, #Nicolae Cristea, #proces, #Loteria Romana, #respinsa , #frauda