Judecatorii vor analiza impactul salarizarii unice

Luni, 31 August 2009, ora 17:06
1636 citiri
Judecatorii vor analiza impactul salarizarii unice

Inalta Curte de Casatie si Justitie va organiza, pe 1 septembrie, Adunarea generala a judecatorilor, pentru a analiza impactul pe care Legea salarizarii unice il are asupra asupra magistratilor acestei instante.

Lidia Barbulescu, vicepresedintele Instantei supreme, a declarat ca, deocamdata, nu se stie daca judecatorii de la Inalta Curte vor organiza proteste, detaliile urmand a fi stabilite in cadrul adunarii de marti.

Judecatorii din cadrul Judecatoriei Sectorului 2 au votat luni, in cadrul Adunarii generale, pentru restrangerea activitatii pe o perioada nedeterminata, amanarea cauzelor si refuzul de a participa la procesul electoral, a declarat purtatorul de cuvant al instantei, Serena Denca.

Instanta va judeca numai cauzele penale privind persoanele arestate si se va proceda la o normare a muncii, astfel incat sa nu mai existe 100 de dosare pe sedinta, a mai precizat Denca pentru NewsIn.

Judecatoria Sectorului 2 s-a alaturat, astfel, protestului declansat de Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel Bucuresti si de alte instante din tara impotriva subfinantarii justitiei si a Legii unice de salarizare.

Judecatoriile Sectoarelor 1, 3 si 5 organizeaza, luni, adunari generale, in cadrul carora judecatorii acestor instante vor decide daca se alatura protestului inceput de colegii lor din tara si de la Tribunalul Bucuresti, au confirmat purtatorii de cuvant.

Intre timp, protestele au inceput la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorii au amanat, luni, procesele pe care urmau sa le judece, acestea primind, in functie de sectie, termene in octombrie sau in noiembrie.

Tribunalul Bucuresti a decis in cadrul Adunarii generale din 27 august ca, incepand cu 31 august, sa se judece numai cauzele penale urgente si cele civile care privesc plasamentul minorilor, restul dosarelor urmand sa fie amanate pe temeiuri legale. Tribunalul Bucuresti a mai decis pe 27 august sa refuze desemnarea judecatorilor in birourile electorale, prin cerere scrisa a fiecaruia.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#salarii magistrati, #legea salarizarii unice, #legea salarizarii unice bugetari, #legea salarizarii unice magistrati, #salarii judecatori procurori, #magistrati grila unica, #protest magistrati , #frauda