Judecatorul Cristi Danilet a scapat de judecata CSM

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 14:44
2968 citiri
Judecatorul Cristi Danilet a scapat de judecata CSM
Foto: businessmagazin.ro

Sectia pentru judecatori a CSM a admis, joi, cele doua exceptii invocate de judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, prin care acesta a contestat sesizarea Comisiei de disciplina privind incalcarea Codului Deontologic al magistratilor.

Danilet a invocat ca adresa prin care a fost sesizata Comisia de disciplina a fost semnata de un singur membru al acesteia, respectiv Virgil Andreies, si nu de trei, asa cum prevede regulamentul.

A doua exceptie se refera la faptul ca regulamentul de aplicare a Codului deontologic s-a aplicat retroactiv in cazul sau.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, astfel, cele doua exceptii si a respins resizarea Comisiei de Disciplina.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, urma sa discute joi, sesizarea Comisiei de disciplina pentru judecatori privind incalcarea de catre Cristi Danilet, judecator la Tribunalul Cluj, a dispozitiilor art. 15 alin.1 si art.18 alin.2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Articolul 15 arata ca "judecatorii si procurorii au obligatia de a nu dezvalui sau folosi pentru alte scopuri decat cele legate direct de exercitarea profesiei informatiile pe care le-au obtinut in aceasta calitate", in timp ce articolul 18 alineatul 2 spune ca "judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor".

44 de judecatori de la Curtea de Apel Cluj si 33 de grefieri de la Tribunalul Cluj au facut, in 2007, doua memorii pe care le-au depus la CSM, in care cereau cercetarea disciplinara a judecatorului Cristi Danilet, deoarece ar fi facut, in cadrul unei conferinte, declaratii defaimatoare la adresa justitiei.

Dupa verificari, Comisia de disciplina pentru judecatori a stabilit, la data de 13 decembrie 2007, ca nu sunt probe care sa-l incrimineze pe Danilet, ca nu exista abateri disciplinare si a clasat lucrarea.

In iulie 2008, aceeasi comisie a stabilit totusi ca "afirmatiile judecatorului si modul in care au fost aduse la cunostinta publicului, reprezinta un comportament ce contravine prevederrilor articolului 15 , alin (1) si 18, alin (2) din Codul deontologic al procurorilor si judecatorilor", se arata in concluziile inspectorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
Consiliul Superior al Magistraturii a amânat miercuri, 17 aprilie, decizia în cazul judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Inspecţia Judiciară solicitase suspendarea acesteia...
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
#CSM, #Cristi Danilet, #judecator, #nevinovat , #frauda