La Timisoara se deschide un consulat francez

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 18:01
1317 citiri
La Timisoara se deschide un consulat francez

Un consulat francez se va deschide pana la sfarsitul acestui an la Timisoara, misiunea diplomatica urmand sa fie unica in tara.

Acest consulat va fi unul onorific, iar functia de consul onorific i-a fost acordata lui Dan Bedros(foto), presedintele Alcatel-Lucent pentru Europa de Sud-Est, cea mai mare investitie franceza din aceasta parte a continentului, informeaza Evenimentul Zilei.

Bedros a fost agreat ca si consul de catre autoritatile de la Paris, dupa cum a confirmat si ambasadorul Frantei in tara noastra, Henri Paul, cu ocazia vizitei pe care a intreprins-o luni la Timisoara.

"La Timisoara se intampla multe lucruri, este un oras in plina dezvoltare. In plus avem aici alte obiective care vor urma si care trebuie sustinute, cum este, bunaoara, turismul. De aceea, un consulat onorific francez este binevenit, alaturi de consulatele generale ale Italiei sau Germaniei si, de ce nu, si al Rusiei", a declarat Henri Paul despre alegerea orasului de pe Bega.

El a mai adaugat ca spera ca inaugurarea sa aiba loc cat mai curand. "Sper sa inauguram cat mai curand consulatul onorific al Frantei la Timisoara. Acest lucru nu depinde de mine, ci de Ministerul Roman al Afacerilor Externe. Astept acordul lor".

Dan Bedros de 64 de ani este bihorean prin nastere, s-a specializat in calculatoare la Timisoara, iar in 1991 a preluat fraiele celei mai mari investitii franceze in tara noastra, Alcatel.

Ulterior in aceasta calitate a fost recompensat cu os erie de premii si distinctii. Cea mai importanta recunoastere a venit insa de la guvernul francez care i-a acordat inalta distinctie de "Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Bedros, #consulat, #francez, #misiune, #diplomatica, #Timisoara , #frauda