Lazar Comanescu a sugerat ca nu va face politica lui Basescu sau a lui Tariceanu la MAE (VIDEO)

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 15:40
2338 citiri
Lazar Comanescu a sugerat ca nu va face politica lui Basescu sau a lui Tariceanu la MAE (VIDEO)

Proaspat numit in functia de ministru al Afacerilor de Externe Lazar Comanescu pare sa fi prins aripi, desi in urma cu cateva luni acesta parea intimidat de presedintele tarii.

"Este o numire care este rezultatul acordului intre presedinte si prim ministru", a declarat Comanescu, intrebat ce parere are despre cometariile potrivit carora ar fi "omul lui Basescu", acesta sugerand ca nu va face politica lui Basescu sau a lui Tariceanu la MAE.

"Politica externa este a Romaniei si cred ca in materie de politica externa exista un consens national", a adaugat ministrul Afacerilor Externe, in replica la intrebarile jurnalistilor legate de relatia pe care o va avea cu presedintele Basescu si cu premierul Tariceanu.

Fostul ambasador Lazar Comanescu a depus, marti, juramantul pentru functia de ministru al Afacerilor Externe. Ceremonia de investitura a noului ministru nu a fost atat de spectaculoasa precum cea a lui Adrian Cioroianu.

Depunerea juramantului a durat cateva minute si a fost o ceremonie restransa, ca si in cazul ministrului Justitiei, Catalin Predoiu.

"Jur sa imi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea poporului roman si sa respect Constitutia si drepturile cetatenilor. Asa sa imi ajute Dumnezeu", a declarat solemn Lazar Comanescu dupa care a semnat actul oficial.

Presedintele Traian Basescu l-a felicitat apoi i-a adresat discursul "de primire" in fruntea diplomatiei.

"In partea de mandat pe care il aveti de indeplinit in urmatoarele 8-10 luni, in primul rand, avem de valorificat, in favoarea securitatii Romaniei, concluziile Summit-ului NATO de la Bucuresti; avem de valorificat calitatea de membru al Uniunii Europene - aici, depinde foarte mult de cooperarea cu colegii dumneavoastra din Cabinet, pentru ca este o chestiune care nu tine doar de performanta diplomatiei. Sper ca in timpul mandatului veti reusi sa dezvoltati o activitate consulara care sa raspunda realitatilor de actualitate ale Romaniei", a spus Basescu.

Ultima parte a discursului adresat noului ministru a lasat sa se intrevada o "imbunatatire" a relatiilor presedinte - premier.

"Numirea dumnevoastra in functie este confirmarea sperantelor mele si ale primului ministru ca politica externa este pe mainile unui om cu experienta", a mai adaugat presedintele.

Basescu si-a incheiat discursul dorindu-i noului ministru mult succes la "carma" Ministerului Afacerilor Externe.

La sfarsitul ceremoniei Comanescu a fost asaltat de ziaristi acesta aratand vizibil intimidat de acestia.

"Presedintele a fost clar in privinta politicii externe. Urmeaza sa vad care este substanta materiei in ceea ce privestea imbunatatirea relatiilor consulare.

Nu va dau mai multe detalii deoarece eu spun ceea ce realmente gandesc si vreau sa va spun ceva de substanta. Rezolvarea problemelor intr-un timp cat mai scurt acesta este principiul meu profesional si va promit ca asa voi face", a mai declarat Comanescu.

In ciuda mimicii, noul ministru a declarat ca pleaca la Bruxelles si va reveni luni "cand va fi la dispozitia presei".

Acesta a reiterat ideea ca esentiala si prioritara este abordarea problematicii consulare care va fi diferita de ceea ce a fost pana acum.

"Oriunde este loc de mai bine si sunt convins ca aici este loc de foarte bine", a incheiat Lazar Comanescu declaratiile de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#ceremonie, #investitura, #Lazar Comanescu, #ministru Afaceri Externe , #frauda