Legea drepturilor de autor va fi modificata

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 22:22
1261 citiri

Legea drepturilor de autor va suferi modificari, potrivit unui proiect initiat de Ministerul Culturii, insa detinatorii de proprietate intelectuala sustin ca nu actul normativ in sine reprezinta o problema, ci modul sau de aplicare.

Conform proiectului de lege, care are termen de prezentare in guvern luna aprilie 2009, bibliotecile apartinand institutiilor de invatamant preuniversitar nu vor mai fi obligate sa plateasca drepturi de autor, informeaza NewsIn.

De asemenea, pentru retransmiterea prin cablu a programelor de televiziune cu transmitere obligatorie vor trebui platite drepturi de autor, iar in privinta negocierilor libere dintre utilizatori si titularii de drepturi nu vor mai exista limite de niciun fel.

In opinia muzicianului Florin Chilian, adevarata prioritate nu o reprezinta legea in sine, ci modul in care se aplica aceasta, care, in prezent, este in suferinta, in detrimentul detinatorilor de drepturi de autor.

"Pana sa modifice legi, domnul Paleologu ar trebui sa verifice ce s-a intamplat in cadrul ministerului si cum s-au cheltuit banii in trecut. Nu Legea drepturilor de autor este problema, ci aplicarea ferma a ei", a comentat Chilian, care se judeca si acum cu Ministerul Culturii dupa ce institutia a folosit, fara acordul autorului, piesa "Zece".

Voci din randul producatorilor de fonograme considera, la randul lor, ca Ministerul Culturii ar trebui sa-si concentreze atentia si pe alte acte normative. Legea drepturilor de autor a intrat in vigoare in 1996.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#lege drepturi autor, #modificare, #Ministerul Culturii , #frauda