Legea salarizarii unice, discutata de Guvern

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 09:09
2911 citiri
Legea salarizarii unice, discutata de Guvern

Principiile pe baza carora va fi construita legea salarizarii unice in sistemul bugetar, care ar urma sa fie aplicata incepand din 2010, ar putea fi aprobate in sedinta de Guvern de miercuri, 22 aprilie.

Inainte de a intra la sedinta, ministrul de Interne Dan Nica a precizat ca legea salarizarii unice va fi facuta dupa model european si ca, principalul principiu pe care se va baza va fi cel al ierarhizarii.

"Principalul principiu pe care se va baza aceasta lege este cel al ierarhizarii care sa fie in concordanta cu sistemul de salarizare european.

Modul in care noi dorim sa construim aceasta lege se bazeaza pe aceleasi principii ale unui sistem european. Vom pastra insa un raport de 1 la 15 intre salariul minim si salariul maxim.

Cum e in Germania, in Franta, in Marea Britanie, asa va fi si cu Romania. Intentia noastra este ca aceasta lege sa-si produca efectele in 2010", a spus Nica.

Membrii Executivului vor mai analiza in sedinta de miercuri o serie de informari privind situatia investitiilor si stadiul procesului de descentralizare, precum si un proiect de ordonanta de urgenta privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice.

Pe agenda sedintei de Guvern mai figureaza, potrivit unui comunicat difuzat marti de Biroul de presa al Executivului, un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de stabilizare si de asociere intre Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Bosnia si Hertegovina, pe de alta parte, semnat la Luxemburg, la 16 iunie 2008.

Totodata, mai multe proiecte de hotarari de guvern vor fi supuse atentiei membrilor Executivului. Intre acestea se numara: proiect de hotarare pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 1682/2006 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata in cadrul obiectivului de investitii 'Varianta de ocolire a municipiului Sibiu'.

Pe masa Guvernului se va afla si proiectul de hotarare privind trecerea unor mijloace fixe din domeniul public al statului, aflate in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si in concesiunea Companiei Nationale de Cai Ferate, in domeniul privat al statului si in administrarea Companiei Nationale de Cai Ferate; proiect de hotarare privind darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unor suprafete de teren din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale - Agentia Domeniilor Statului, in vederea finalizarii de catre Compania Nationala de Drumuri Nationale din Romania a obiectivului de interes national 'Varianta de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin'.

Proiectul de hotarare pentru completarea Anexei nr.14 la Hotararea Guvernului nr.976/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Arad, precum si a municipiului Arad, oraselor si comunelor din judetul Arad si proiectul de hotarare privind modificarea si completarea Anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 930/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Ilfov, precum si al oraselor si comunelor din judetul Ilfov sunt alte acte normative care vor fi discutate miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sedinta de guvern, #acte normative, #legea salarizarii , #frauda